Deelnemende teams (9 d.d.15/6)
SISSA
LOS
De Bres
De Bres 2
Staunton
ESG
Leek
De Spassky's
De Matadoren

Vrijdagavond 16 juni

Denksportcentrum Groningen

 Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de KNSB halen wij een oude koe uit de sloot. Al jaren niet meer gehouden, grijp nu je kans en doe mee.

Eén avond snelschaken in teamverband.

  • Teams van vier personen
  • Voorronde en finale
  • 3 min + 2 sec
  • Hoofdprijs een taart.
  • Overige prijzen in natura
  • Inleg € 10,- per team
  • start 19.45 uur

Aanmelden voor 14 juni bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie: 06-40818120

Jarenlang, wat zeg ik, decennia lang was het snelschaken voor teams één van de hoogtepunten in de NOSBO. Op het hoogtepunt was het gehele Denksportcentrum het toneel voor deze evenement. Begonnen met vijftallen waarbij de nummers 3 speelden met twee tafelpoten tussen hun benen. Later werden dit er vier per team.
De avond verliep meestal chaotisch, maar kreeg daardoor vaak ook een speciale sfeer.
De meest mooie namen werden er verzonnen voor de teams en de drank vloeide rijkelijk. Dat laatste werd in de latere jaren soms een probleempje. De schakers worden namelijk ook ouder en dan gaat het niveau langzaam naar beneden. Het kunnen verwerken van drank gaat echter nog sneller naar beneden. Sommige veertigers dachten dat ze nog twintig waren.
De prijzen waren altijd in natura en de diverse wedstrijdleiders vonden de meest leuke prijsjes om zoveel mogelijk teams met een prijs naar huis te laten gaan. Ook nu zijn de prijzen in natura en de eerste prijs is traditiegetrouw een mooie slagroomtaart. Hoe de winnaar dit gaat verdelen laten we aan hun over.
Kortom, doe mee.