Twee weken na zijn overwinning in Veendam, wist Ivo Maris ook het rapidkampioenschap van de Groninger Combinatie op zijn naam te schrijven. De eerste editie van dit toernooi, omdat de voorgangers nog onder de vlag van sc Groningen werden gespeeld. Daarom ook een feestelijke omlijsting van het gebeuren, met een opening door een oud-voorzitter, Wim Krijnen, en de huidige voorzitter Robert de Boer. De dag werd afgesloten met een presentatie van Iozefina Paulet, de co√∂rdinatrice van de nieuw op te zetten jeugdafdeling van de fusieclub.
Tijdens de langere pauze tussen de vierde en de vijfde ronde werd er nog een schaakdictee gepresenteerd door Michiel Meeuwsen. De uitslag daarvan is nog niet bekend, daar Meeuwsen als deelnemer aan het toernooi niet in de gelegenheid was de epistels direct na te kijken.
Het toernooi was ongetwijfeld spannend, maar daar had schrijver dezes niet zoveel zicht op, daar hij zich in de krochten van de ranglijst ophield.

Sfeerbeeld

Het rapidseizoen gaat de komende weken nog op bezoek in Hoogeveen (8-kampen op 26 maart) en Delfzijl (6-kampen op 9 april)

Eindstand