20220611 175413

Het is de Spassky's gelukt om van Hoogeveen te winnen. Het werd tegen de verwachting in een zware bevalling voor de Spassky's. Na drie remises aan de borden 1,3 en 4 kon bord 2 opgeven. Spassky's op achterstand. De onderste vier borden gaven wel hoop, maar ja het moet er dan wel uitkomen. Het werd gelijk omdat bord 8 met een petit-combinatie won. Gelijk. Wat volgde waren twee remises zodat alles op de schouder van Dries Koster rustte. Die stond gewonnen, maar je zou maar eens een blunder maken. Het ging niet van het leien dakje maar uiteindelijk won Dries wel.

Een krappe overwinning en daardoor waren de Spassky's wel afhankelijk van Hardenberg. En als die hun inhaalwedstrijd met 7,5-0,5 of 8-0 wonnen dan waren die kampioen. Dat soort uitslagen kom je niet vaak tegen, maar ja in juni is alles mogelijk. Dat bleek wel want Hardenberg verloor. De Spasski's derhalve kampioen.
Groninger Combinatie 2 is het niet gelukt om degradatie te ontlopen. Zelf deden ze hun best door dik te winnen van Max Euwe. De 7-3 overwinning bleek niet voldoende omdat ook de concurrenten wonnen. Groninger Combinatie 2 naar de tweede klasse waar ze dan ook De Spassky's treffen.

LOS was afhankelijk van of SISSA zou winnen van Meppeler Schaak Vereniging. SISSA deed hun best, maar kwamen niet verder dan 2,5 bordpunt. En dat kun je gezien het krachtsverschil een goede prestatie noemen.

========================================================


Vandaag vinden de inhaalpartijen uit ronde 3 plaats. Raar dat die gespeeld worden na de laatste ronde. Hierdoor ontstaan er rare situaties. Wat betekent het voor onze NOSBO-teams?

In de Meesterklasse en de klassen 4A en 5A zijn alle wedstrijden gespeeld.

In klasse 1A speelt Groninger Combinatie 2 thuis een inhaalwedstrijd tegen het al gedegradeerde Max Euwe. Ook de twee concurrenten Wageningen en Philidor 1847 spelen nog een wedstrijd. Bij 8,5-1,5 is GC 2 veilig omdat ze dan gelijk komen met Voorschoten en op basis van onderling resultaat (5,5-4,5) staan ze boven Voorschoten. Bij een lagere winst is men afhankelijk van de uitslagen bij de concurrenten.

In Klasse 2A staat LOS bovenaan, maar die zijn uitgespeeld. Concurrent MSV speelt vandaag tegen SISSA. Bij een gelijkspel of winst is MSV kampioen. SISSA is al gedegradeerd.

In Klasse 3A zijn er geen degradanten omdat Haren&Oostermoer en het tweede van Philidor 1847 zich terugtrokken. Staunton staat nog bovenaan met een punt voor op Hardenberg en de Spassky's. Die spelen vandaag, terwijl Staunton is uitgespeeld. Omdat de Spassky's 3 bordpunten meer hebben dan Hardenberg zijn zij de grote kanshebber om kampioen te worden. Dan moeten ze vandaag natuurlijk nog wel even winnen in en van Hoogeveen.