20210614 220610
Sinds vanmorgen vijf uur mogen we weer wedstrijden spelen tegen andere verenigingen. Dat betekent dat we de NOSBO-competitie kunnen herstarten.
Nu verwacht ik niet dat er deze week al gespeeld gaat worden, maar vanaf maandag kan men de competitie vervolgen. Verstandig is wel dat men van te voren contact op neemt met de tegenstander in hoeverre die daar ook aan denkt. En natuurlijk of e.e.a. mogelijk is. Het is wel verstandig om zoveel mogelijk volgende week al wel te spelen omdat we al een aantal ronden niet hebben gespeeld.

Voor de niet gespeelde wedstrijden in de vorige ronden kunt u contact opnemen met de tegenstander en onderling een nieuwe datum afspreken. Probeer de datum voor 1 juni te plannen. Komt u er niet uit dan kunt u dat doorgeven naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan stellen wij een nieuwe datum vast.

Voor de beker-competitie ontvangen de teamleiders deze week een mail met de vraag of men nog aan de beker mee wilt doen. Het kan zijn dat we daar een andere speelschema gaan maken met b.v. verkorte bedenktijd. Dit omdat er anders 5 ronden gepland moeten worden en er al veel competitiewedstrijden gepland worden.

De regels van de rijksoverheid zeggen dat de bar om 10 uur dicht moet en dat publiek alleen tot 10 uur mag komen kijken. Het tweede zal niet tot veel moeilijkheden leiden, maar het eerste moet men wel rekening mee houden.
Mondkapjes en QR-code is hetzelfde als eerder. Mondkapje op bij lopen (hoeft niet achter het bord) en QR-code verplicht voor iedereen die 18 of ouder is.
Daarnaast is de 1,5 meter nog steeds van kracht. Ook niet achter het bord, maar wel tussen de borden in.

Jan van Os
voorzitter NOSBO

Spelregels voor sport (vanuit Rijksoverheid)

Iedereen mag overdag en 's avonds binnen en buiten sporten. Dit hangt ook af van openingstijden van de sportlocatie.

De volgende regels gelden:

  • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen. 
  • Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in kantines, kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
  • Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
  • Houd u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.