Geen KNSB competitie gisteren 18 december 2021. En dus ging SISSA 2 op zoek naar een alternatief. Een onderlinge wedstrijd misschien? Of toch eens informeren bij Hoogeveen, of die zin hebben om de achttallen wedstrijd uit de eerste ronde in te halen. Daar had Hoogeveen wel zin En dus verzamelden beide teams zich tijdens het middaguur in Salawaku, de speel locatie van Hoogeveen. Drie weken geleden won het derde KNSB team van SISSA daar met de kleinst mogelijke cijfers van het tweede van Hoogeveen.

Hveen SIS2

De speelzaal is nog leeg, Hoogeveen speler Marc Snuverink in gesprek met de SISSAnen Karel van der Leest en Remco Jelsma.

Het wedstrijdverloop was in het voordeel van de thuisploeg. Binnen het uur had Bert Janmaat schrijver dezes verslagen. Even daarna stond het al 2-0 nadat SISSAan Van der Leest een pionnetje wilde dekken, maar daardoor met een stuk meer wel mat werd gezet. De score liep daarna rap op naar 4-0 en voor SISSA 2 leek de middag op een klein drama uit te lopen. Maar op de overige borden leek het allemaal wat beter te staan en zowaar werd het nog 4-3. De partij Mellema tegen Sipkema moest de beslissing brengen. In een gelijke stelling liet Groninger Sipkema toren maal f2 toe. Hoogeveen neemt de leiding van de Hoofdklasse B, maar hoe het verder gaat met de competitie is een raadsel. Voorlopig mag er helemaal niets meer, maar laten we hopen dat er nog iets kan gebeuren na 14 januari, wanneer dan ook.
Sluit ik maar af om één ieder toch fijne feestdagen en een goed Nieuwjaar toe te wensen.