Hij was heel voorzichtig weer van start gegaan, de NOSBO competitie. Maar na het ingaan van de avond lockdown, is het natuurlijk duidelijk dat er op dit moment niet meer gespeeld kan/mag worden, omdat onze activiteiten na 17:00 plaatsvinden. Tenzij er overeengekomen wordt om overdag of in het weekeinde te spelen, maar dat zal voor de meesten onder ons geen optie zijn.
Aangezien de maatregelen minstens tot 19 december lopen en de laatste wedstrijd gepland stond voor de zeventiende, mogen we concluderen dat de NOSBO competitie pas op z'n vroegst weer in 2022 verder kan gaan.
Er hoeft dus ook geen melding meer gegeven te worden over het niet doorgaan van de wedstrijden die tot en met 1 januari 2022 nog op het programma staan.

Zoals gezegd was de competitie voorzichtig begonnen, met de achttallen wedstrijd tussen Groninger Combinatie III en Groninger Combinatie II, gewonnen door het tweede met 6-2.
Afgelopen week werden er ook nog 2 viertallen wedstrijden gespeeld: Staunton I vs Assen III, 1,5-2,5 en met dezelfde cijfers won afgelopen vrijdag De Paardensprong II van De Paardensprong I. Voorlopig dus weer de laatste wedstrijd.

We gaan kijken wat we vanaf het moment dat de maatregelen wegvallen/versoepelen weer kunnen doen.

Het kan overigens wel zijn dat er op zaterdag 18 december nog gespeeld wordt in de KNSB competitie, maar dat is aan de clubs en hun speellocaties.

Dan kwam er ook nog een melding van de organisatie van het chessfestival. In het licht van de maatregelen en de verwachting dat dat toch ook wel eens na 18 december kan voortduren, is er helaas ook de stekker getrokken uit de 2021 editie. Net als vorig jaar, is er de hoop dat het het komend jaar wel weer gaat lukken.

Dat hopen wij met de organisatie.

Reacties  

#1 Roland Kroezen 01-12-2021 17:01
Hadden we even gemist dat afgelopen zaterdag met de wedstrijd tussen Van der Linde en Leek II de zestallen competitie ook van start is gegaan, met een puntendelende 3-3. Helaas te laat doorgegeven voor de KNSB ratingverwerking van 1 december 2021. De andere 3 wedstrijden zijn daarin wel verwerkt.