standaardAfgelopen vrijdag zijn er weer nieuwe maatregelen van kracht.
Hoewel sportaktiviteiten gewoon mogen doorgaan (zonder publiek) kunnen de maatregelen toch vervelende gevolgen hebben voor de NOSBO-wedstrijden.

Het is namelijk de vraag of alle schaaklokaties open blijven. Speel je in een horecagelegenheid dan kan het zijn dat die na 20.00 uur dicht gaat. Voor wijk- en dorpshuizen is op dit moment het geheel nog niet duidelijk. Zaalverhuurders moeten namelijk al om 18.00 uur sluiten. Dus hoe zien de wijk- en dorpshuis zichzelf en welke richtlijnen geeft de desbetreffende gemeente. Ik denk dat de meesten zullen besluiten om 's-avonds te sluiten.

Op dit moment zijn er al diverse schaaklokaties gesloten. Dat begon vrijdag al (vooruitlopend op de persconferentie), maar de meesten zullen hier maandag een beslissing over nemen.

Dat heeft uiteraard gevolgen voor de NOSBO-competitie. Vandaar het verzoek aan de thuisspelende vereniging om contact op te nemen met de uitspelende vereniging om aan te geven of de wedstrijden de komende drie weken doorgang kunnen vinden. Tevens het verzoek om in overleg een nieuwe datum te vinden. Liefst voor ronde 4. Uiteraard weten wij ook graag welke lokaties sluiten en welke afspraken u met de het andere team hebt gemaakt. Een cc-tje naar de competitieleider wordt op prijs gesteld.

De KNSB-wedstrijden vinden overdag plaatst, die gaan dus door. De enige beperkingen die daar (na de al bekende controle op QR-code) ligt is dat er geen publiek bij mag zijn.
 
Het jubileumfeest van Staunton is uitgesteld. Die van Assen gaat wel door.

Laten we hopen dat het bij drie weken blijft.

Jan van Os