P9900481
De laatste ronde van de hoofdklasse duurt twee weken. De thuiswedstrijden van Sissa vonden deze week al plaats terwijl de meeste wedstrijden in deze klasse pas over twee weken worden gespeeld. Die zijn dan om des keizers baard want gisteravond werden de kampioenswedstrijden gespeeld.

In Hoofdklasse A mochten de twee ongeslagen teams Sissa en Staunton het onderling uitmaken wie kampioen zou worden. Sissa nam geen risico en kwam in zeer sterke opstelling opdraven. Staunton had een taktische opstelling bedacht in de hoop dat er niet teveel 2200-spelers mee zouden doen. En als dan alles de goede kant op zou vallen dan konden ze misschien geluk hebben. Nu door de sterke opstelling van SISSA lukte dat niet en op alle borden had Sissa een overwicht, hoewel dat op de onderste twee borden klein was.

Dat betekende een zeer grote krachtsverschil aan de eerste borden (resp 715, 539 en 679 ratingpuntenverschil).

Het werd uiteindelijk 6-2 voor SISSA doordat Erwin van Pelt en Bauke Koole wisten te winnen. Het was de kleinste overwinning voor Sissa.

In hoofdklasse B had Sissa 2 de beste papieren om als eerste te eindigen. Daarvoor moest dan wel gewonnen worden van HSP/Veendam. Vooruitspelen had een tussenstand van 1-1 opgeleverd. Ook hier was SISSA op papier de sterkere team, maar dat kwam er in deze wedstrijd niet uit. Lang leek het er op dat het tweede van SISSA nipt zou verliezen. Door twee remiseachtige stellingen te winnen werd er een gelijkspel uit het vuur gesleept.

Toen was het wachten op bericht uit Coevorden. Daar speelde concurrent Assen tegen Het Kasteel. Als Assen met 7-1 zou winnen dan zouden die gelijk komen met Sissa. Dat lukte Assen niet, ze liepen zelfs tegen een nederlaag aan. Hierdoor werd Sissa 2 eerste in hoofdgroep B.

Op 24 mei spelen Sissa 1 en 2 om het kampioenschap van de NOSBO.

Later meer.