SAM 8654
Afgelopen week is ook de NOSBO-competitie gestart. Beide hoofdklassen waren aan het werk. Ik zag vele KNSB-spelers ook meedoen in de NOSBO. Wat dat betreft is voorlopig de nieuwe competitieopzet geslaagd te noemen.

Daarnaast zien we veel schakers die in de NOSBO voor een andere team spelen dan in de KNSB. Altijd leuk om een teamgenoot aan de andere kant van het bord te zien. Ga je je toch afvragen of je wel goed zit.

De eerste wedstrijden op maandag eindigden allen in een minimale overwinning voor één van de teams. Dat beloofde wat. Later in de week kwamen er toch nog wat grote uitslagen tot stand. En er waren al verrassingen en bijna-verrassingen te noteren. Dat is altijd leuk voor de reporter want dan heeft die ook wat te melden. Als alle uitslagen zonder verrassingen en precies volgens Elo tot stand kwamen hoefden we tenslotte geen verslagen meer te maken. Dat dan nog los van het feit of het spelen dan ook nog aantrekkelijk is.

Op het moment van schrijven (zaterdagavond) zijn er nog teams zonder verslag op hun website. Die komen misschien nog, maar u begrijpt dat ik dat niet elk uur ga controleren. Er is tenslotte nog leven naast het schaken.
Lees meer