SAM 0033Het was in zijn totaliteit niet zo’n goede dag voor de NOSBO-teams. Van de elf teams wisten er slechts twee de overwinning te behalen. En één van de twee ook nog tegen een andere Nosbo-team.

In de voorbeschouwing had ik een teamfoto van Hoogeveen geplaatst en blijkbaar heb ik goed gekozen. Promovendus Hoogeveen wist namelijk de wedstrijd tegen het tweede van Philidor 1847 (uit Leeuwarden) te winnen. Daarbij twee remises in betere stelling vanwege de tijdnood tegenover één lucky remise. Staunton was de tweede overwinnaar door winst op de Spassky’s. Mede omdat de nieuwe sterspeler van de Spassky’s JJG of te wel Jan Joris Groenewold slecht speelde en ook nog een toren kado deed aan de jongste speler bij Staunton Jonas Hilwerda. Beide overwinningen waren met minimaal verschil.

Tel daarbij twee benauwde gelijkspelen van Sissa 2 en Sissa 3 en dan hebben we de totale punten gehad. Elf min twee overwinningen en twee gelijkspelen is zeven verliespartijen. Daaronder verlies van beide Meesterklasse teams en van alle drie teams van de Groninger Combinatie.

Lees meer op De Schaakreporter