Vrijdagavond werd er in het stadhuis van Veendam de wedstrijd om de KNSB-beker gespeeld tussen Sissa en HSP/Veendam. Het was een thuiswedstrijd voor Sissa maar zij gingen akkoord met het voorstel om de wedstrijd in Veendam te spelen. HSP/Veendam wou de wedstrijd gebruiken om het schaken weer onder de aandacht te brengen van de Veendammers. Gezien de reacties op Facebook (eindelijk weer reuring in Veendam) is dat in ieder geval geslaagd.

En ik moet eerlijk zeggen de locatie was geweldig. Geen schoollokaal, maar de raadszaal van Veendam. Alles aan de kant voor de schaakwedstrijd. Als u de foto’s bekijkt dan ziet u natuurlijk direkt dat de ruimte gelijk is aan de Ridderzaal. Alleen een stukje kleiner. Het is een geweldige schaakambiance.

Sissa werkte niet alleen mee aan de verplaatsing van de wedstrijd, ze kwamen ook nog opdagen met Nederlands kampioen Jorden van Foreest. Daar was natuurlijk wel op gehoopt, maar ja Sissa heeft natuurlijk genoeg andere spelers die op papier althans kunnen winnen van een derdeklasser.


Lees meer op De Schaakreporter