Afgelopen week werd de tweede ronde van de Promotieklasse gespeeld. De laatste wedstrijd op vrijdagavond terwijl zaterdagmorgen de eerste spelers al spelen in Hoogeveen. Vandaar een nachtelijk verslag van mij. Eerst wat belangrijk is tenslotte. En dat is bezoeken van Hoogeveen, samen uit eten, verslaglegging op de clubsite, verslaglegging eerste dag Hoogeveen, 167 foto’s beoordelen en zonodig bewerken waarvan 130 in een fotoalbum komen en dan pas de Promotieklasse.

Natuurlijk hebben alle teams al een verslag op hun site staan, zijn de uitslagen al bekend via de Facebookgroep schaken en op de NOSBO-site, maar men wil graag een overzicht. Ik zal deze proberen te geven.

De eerste wedstrijd op maandag was de thuiswedstrijd van Staunton 2 tegen HSP/Veendam 2. door het ontbreken van beide topspelers van Staunton 2 op papier een gelijkwaardige partij. In de wedstrijd zelf een heel ander beeld. Het werd een duidelijke overwinning voor Staunton 2 door vier overwinningen aan de onderste vier borden. Het was niet de avond voor de Pieten. Staunton Piet verloor en HSP/Veendam Piet verloor. Meest opvallende overwinning was er voor Anders Bay die Olaf Cliteur versloeg. Hij had daarbij wel wat hulp nodig van Olaf die een volle toren in de aanbieding deed. Einduitslag 5,5-2,5
Lees meer