Voor het eerst sinds de terugkeer in de promotieklasse drie jaar geleden, is Staunton het seizoen eens met een overwinning gestart. Gisteravond werd in Emmen, volgens de verslagen, betrekkelijk eenvoudig gewonnen van ESG: 5,5-2,5.
Zou dit dan het seizoen gaan worden van Staunton 2? Dat zou natuurlijk kunnen, maar op voorhand zijn ze niet de grote favoriet. Die rol moet toch worden toegeschreven aan het uit de KNSB teruggekeerde Hoogeveen. Tenminste, als we de ratings mogen geloven. Donderdagavond kan Hoogeveen al iets duidelijk maken van de plannen, als het op bezoek gaat bij HSP/Veendam 2.
Nieuweling Het Kasteel staat al met 2-0 achter bij Assen 2, misschien wel de dark horse dit seizoen. Vrijdag gaan beide teams verder in de Drentse hoofdstad.
Ook op vrijdagavond de wedstrijd tussen Leek en Groninger Combinatie 4. Leek is met Otto Rubingh en Johan Scharft veel van hun slagkracht aan de bovenste borden kwijtgeraakt. In hoeverre ze dat gaan voelen is op voorhand niet te voorspellen, maar het maakt de opdracht voor de rest natuurlijk niet eenvoudiger. Wel lijkt een succesvolle campagne in de NOSBO beker, zoals de afgelopen 2 seizoenen, toen het team de finale haalde, bijna onmogelijk.
De laatste wedstrijd gaat vanavond tussen Middelstum, debuterend op dit niveau, en het eveneens uit de KNSB teruggekeerde Haren&Oostermoer.
De teams spelen om 1 promotieplaats naar de KNSB en tegen minstens 1 degradatieplek naar de eerste klasse. Dat laatste alleen bij geen degradanten uit de landelijke competitie.