Graag had ik ook gezegd dat Sissa, Assen en de Spassky’s ook kampioen zijn geworden, maar daar moet u nog even mee wachten. Assen en de Spassky’s hebben het in eigen hand, maar Sissa moet hopen op een wondertje. Zij zijn nu afhankelijk van BSG. Die moeten in de laatste ronde een puntje pakken van En Passant.

Voor dat ik de resultaten ga bespreken eerst antwoord op de vraag waarom u tot dinsdagavond moest wachten op een ronde verslag. Het antwoord is erg simpel. U denkt toch niet dat ik op de eerste zomerse dag van het jaar mijn tijd ga doorbrengen achter zo’n beeldscherm. En daarin was ik niet de enige gezien het feit dat de meeste clubverslagen pas zondagavond laat verschenen. Uitzondering Groninger Combinatie 1 welke volgens hun site al op zaterdag 2 april om 10.26 werd geschreven. Dat is voor de wedstrijd en hoewel ik die voorspelling dat heel knap vind lijkt het me een goede gelegenheid om ook bij het schaken een onderzoek naar voorkennis en/of gokkerijen te starten. Hoeveel gokkers hebben gegokt op een nederlaag van GC 1 en hoeveel hebben ze hiermede verdiend. Welke spelers en bestuurders van GC 1 hebben meegegokt.

Ook Sissa had op hun forum al in de nacht (05.14) een verslag staan. Dat Nick niet kon slapen na zijn grandioze remise tegen GM Erwin l’Ami kan ik me goed voorstellen. Ik weet dat studenten op zaterdag nooit vroeg naar bed gaan, maar in dit geval vind ik dat begrijpelijk en acceptabel. Wel verrassend dat er nog een logisch verhaal uitkwam, want ik ga er van uit dat hij (in zijn eentje?) flink gevierd heeft. Het missen van het kampioenschap zal voor de overige Sissa-spelers geen reden voor een groots feest geweest zijn. En mensen die hun verdriet verdrinken die kun je beter vroeg naar bed sturen.

Het weer was niet zo mooi als ze voorspeld hadden. Misschien was de temperatuur wel hoog, maar de hele middag hing er bewolking in Groningen. En zo ging het ook in de wedstrijden die door de NOSBO-teams werden gespeeld.
lees meer