De komende 2 zaterdagen is het Jannes van der Wal denksportcentrum in Groningen het centrum van de Nederlandse schaakwereld.
Komende zaterdag staat de mogelijk beslissende wedstrijd uit de vaderlandse Meesterklasse tussen SISSA en het Bunschotense En Passant op het programma.
Zes jaar geleden informeerde Kees Eldering bij het toenmalige SISSA bestuur of er interesse was om het eerste team te laten sponsoren door hem, met als doel de Nederlandse titel in 2015. Altijd wel in voor iets nieuws, ging de club mee met de plannen van de enthousiaste sponsor. In het seizoen 2010-2011 begon het avontuur in Hoogezand met een 7-1 overwinning in een uitwedstrijd tegen HSP in de NOSBO promotieklasse, met aan bord 1 grootmeester Yge Visser. Vier seizoenen later, en vier kampioenschappen verder, werd in 2014 de Meesterklasse bereikt. Na een jaartje acclimatiseren, waardoor de ambities een kleine vertraging opliepen, staat SISSA dit seizoen na 7 ronden alleen bovenaan. En alleen het sterrenensemble uit het dorpje aan de boorden van het IJsselmeer kan nog roet in het eten gooien.
Het spektakel is live te volgen via het internet op de website van SISSA, maar leuker is natuurlijk een bezoek aan het denksportcentrum om te kijken en uitleg te krijgen bij de partijen. En natuurlijk ook de andere wedstrijden te volgen, waarbij SISSA 2 (tegen Lonneker) en de Spassky's (tegen Almelo) nog strijden om het kampioenschap van de tweede klasse A, respectievelijk de derde klasse A. Daarnaast hoopt Staunton tegen Caissa 3 het resterende puntje te pakken, wat het team in de KNSB gaat houden. De wedstrijden beginnen om 1 uur 's middags.

Ook op zaterdag 9 april staat er een Nederlandse titel op het spel. In dit geval gaat het om het snelschaakkampioenschap voor teams. Er is nog ruimte voor extra teams, dus vorm samen met wat clubgenoten een viertal en schrijf je team in op de toernooisite. Er zijn prijzen in verschillende ratinggroepen, waarbij de gemiddelde rating van de (sterkste) vier spelers doorslaggevend is voor de ratinggroep waarin gestreden wordt.