Op de dag nadat Schaaknieuws op de mat viel werd Sissa de enige leider in de Meesterklasse. In het bondsblad niet genoemd als koploper. In het hele stuk wordt Sissa niet genoemd. De reden zal wel liggen in het feit dat de voorpagina en de pagina’s 12 en 13 geheel besteed zijn aan Jorden van Foreest. En zoal u weet, die speelt voor Sissa.

Volgens geruchten is Jorden formeel nog geen grootmeester door een administratieve blunder op de burelen van de FIDE. Daar trekken wij ons natuurlijk niets van aan. Hij heeft de normen gehaald en is dus een GM.

De wedstrijd tegen Utrecht was een makkie. Utrecht stevent dit jaar rechtstreeks op degradatie af en had ook deze ronde last van zwakkere invallers. Sissa liep dan ook snel uit naar een 4,5 – 0,5 voorsprong met op de overige borden goede stellingen. Uiteindelijk kreeg Utrecht drie remises en werd de eindstand 8,5 – 1,5.

21 10 sissa

Doordat medekoploper LSG verloor van En Passant staat Sissa nu alleen aan kop. Op het forum van Sissa  staat een verslagje van EJH. Opvallend want die was als laatste bezig op bord 1 !

Lees meer

Reacties  

#1 Frans van Amerongen 15-12-2015 23:50
Over Verenigingspagina gesproken... bij Schaaknieuws zullen ze wel enthousiast zijn over het feit dat ze ineens zoveel fysieke inhoud gekregen hebben dat ze ineens in Emmen op een mat kunnen vallen. Was het een hele klap? Verder zal ik het zoutvaatje maar terzijde zetten. Succes met het Kersttoernooi! F.