Welkom op de toernooipagina van het kwalificatietoernooi NK-ABC / PJK NOSBO-ABC, dat plaatsvond op 18 en 19 februari 2023 in Groningen. Met 104 deelnemers is dit het grootste ABC-kwalificatietoernooi ooit geworden, en we kijken dan ook met trots terug op een geweldig schaakweekend.

In het liveblog kun je alles teruglezen over hoe het toernooi is verlopen en wie de winnaars zijn geworden. Verder vind je hier uiteraard alle uitslagen en eindstanden, de partijen van de 28 liveborden, livestreams, foto's en verslagen.

Uitslagen/standen
Uitslagen   Aj+m | BjBm | Cm
Eindstand             Aj+m | Bj | Bm | Cm

Liveborden
 
Lichess Aj+m | Bj | Bm+Cm
Livechess-Cloud     Aj+m | Bj | Bm+Cm
PGN-download Aj+m | Bj | Bm+Cm

Livestreams
 
Dag 1 Stream 1  | Stream 2   
Dag 2 Stream 1  | Stream 2

FOTOALBUM | DeelnemerslijstInformatie KNSBReglement | Kwalificatie Eindhoven | NK ABC

Verslagen
KNSB | Assen | FSB | Klim-op | Paardensprong | Staunton | Steenwijk | Ten Boer

Gewonnen NK-tickets

Aj/m: Sofia Moskalets | Aj: Jaël Wierenga, Vadim van Kuijk, Thomas Alvares
Bj: Noah Ritzerveld, Cas Roorda, Nanne van Foreest
Bm: Manixia Wortman, Nirupa Ganeshram
Cm: Janice Fu, Imara Hardeman, Niranjana Ganeshram
Cj (NOSBO-PJK): Himar Ambrona Navarro

 

LIVEBLOG / VERSLAG


Ronde 7: de ontknoping!
Er staat veel op het spel in de laatste ronde. De verschillen in de stand zijn klein, waardoor nog allerminst zeker is aan wie straks de prijzen en NK-tickets uitgereikt gaan worden. Er zijn ook diverse ratingprijzen te winnen, waardoor ook spelers die niet bovenin de lijst staan kansen maken op een prijs. Oftewel, iedereen moet nog één keer flink aan de bak.

A Jeugd/meisjes: Sofia Moskalets verliest, maar wordt toch kampioen
Op bord 1 neemt de al voor het NK geplaatste Rafel Goudriaan het met wit op tegen koploper Sofia Moskalets. Het wordt een Siciliaanse partij, waarin Rafael zijn zware stukken dreigend naar de zwarte koningsvleugel dirigeert. Sofia vindt niet de taaiste verdediging om haar dame te geven tegen een toren en loper, en komt na een complexe afwikkeling in een verloren stelling terecht die Rafael zonder problemen naar winst voert.

ABC kwalificatie 2023 2 Rafael Goudriaan vs Sofia MoskaletsRafael Goudriaan (l) in de laatste ronde op bord 1 tegen Sofia Moskalets


Het duel tussen Jaël Wierenga en Thomas Alvares op bord 2 wordt remise, waardoor Jaël naast Sofia komt met 5,5 punten. Leandro Slagboom voegt zich hier ook bij door op bord 3 Rolinde den Heijer te verslaan. Drie spelers dus gedeeld eerste, maar ondanks de uitglijder in de laatste ronde wint Sofia Moskalets op weerstandspunten alsnog de A-categorie. Gefeliciteerd!

Jaël Wierenga wordt 2e, op een half weerstandspunt voor Leandro Slagboom (3e). Achter dit drietal volgen maar liefst vijf spelers met 5 punten: Vadim van Kuijk, Thomas Alvares, Daniël Knol, Rafael Goudriaan en Leon van de Berg. Sofia wint het NK-ticket voor de A-meisjes (waarmee ze desgewenst ook mee mag doen aan het NK A Jeugd). Ook Jaël, Vadim en Thomas krijgen hun felbegeerde NK-ticket uitgereikt (Leandro was al geplaatst).

ABC kwalificatie 2023 2 Podium APodium A-groep: Leandro Slagboom (3), Jaël Wierenga (2), Sofia Moskalets (1), Thomas Alvares (5), Vadim van Kuijk (4)

De ratingprijs 1600-1699 gaat naar Arjan de Vries die al een tijdje niet meer bij een club speelt, en de ratingprijs <1600 naar Julian Frieswijk die juist pas deze maand lid is geworden van een schaakclub.

ABC kwalificatie 2023 2 Podium PJK AJaël Wierenga (SC Assen) wordt NOSBO A-kampioen; Julian Frieswijk (l) debuteert met een 3e plaats. Carsten Toxopéus (2) ontbreekt.


B Jeugd: Noah Ritzerveld ongeslagen kampioen
In de laatste ronde speelt Noah Ritzerveld tegen stadjer Nanne van Foreest. Het wordt een evenwichtige partij die eindigt als Nanne een toren offert voor eeuwig schaak. Voor Noah een prima uitslag, want hiermee komt hij op 6,5 punten waarmee hij overtuigend eerste wordt van de 55 spelers in de categorie B Jeugd. Gefeliciteerd!

Cas Roorda begon het toernooi behoudend met 1 winst en 2 remises, maar kwam daarna helemaal los. De laatste vier partijen wint hij, waaronder de laatste partij van Wouter Terlouw. Dat levert hem - gezien zijn rating verrassend - de ongedeelde 2e plaats op. Nanne van Foreest en Josephine Damen worden met 5,5 punt 3e en 4e.

ABC kwalificatie 2023 2 Cas RoordaCas Roorda uit Leeuwarden wordt na een sterke eindsprint ongedeeld 2e


Daarachter volgt een groep van vijf spelers die allen 5 punten hebben: Wouter Terlouw, Léon Niemeijer, Philippe Krylov, Guido van Hesselingen en Polle van Arendonk. Voor hen allemaal is er een envelop met inhoud op het podium. De NK-tickets gaan naar Noah Ritzerveld, Cas Roorda en Nanne van Foreest.

ABC kwalificatie 2023 2 Podium BGuido, Josephine, Nanne (3), Philippe, Noah (1), Cas (2), Wouter en Léon op het podium van de grote B-groep

ABC kwalificatie 2023 2 Podium PJK B PJK-B: Dagmar Luijkx (NOSBO-meisjeskampioen), Nanne van Foreest (NOSBO-kampioen), Himar Ambrona Navarro (3) en Léon Niemeijer (2)


B Meisjes: Elise Knobbe de sterkste
Bij het ingaan van de laatste ronde hebben zowel Elise Knobbe als Manixia Wortman 4,5 punt. Dagmar Luijkx volgt op 3,5 punt. Manixia heeft haar vrije ronde (alle spelers in deze groep hadden één ronde vrij) nog niet gehad, waardoor Elise aan een remise dus genoeg heeft voor de toernooiwinst. Elise - die al geplaatst is voor het NL - gaat er in de laatste ronde echter nog eens goed voor zitten, verslaat Azra Yildirim en wordt met een punt voorsprong toernooiwinnaar.

ABC kwalificatie 2023 2 Elise KnobbeElise Knobbe wint met 5,5 uit 6 overtuigend de B Meisjes


Manixia Wortman
 wordt tweede en pakt het eerste van de twee te vergeven NK-tickets. Om het andere ticket strijden Nirupa Ganeshram en Dagmar Luijkx. Dagmar speelt met zwart op de aanval door lang te rokeren en de g-lijn half te openen met de bedoeling met torens op de h- en g-lijn de witte koning te bestoken. Nirupa laat zich echter niet van de wijs brengen en nog voordat de zwarte aanval op gang gekomen is, neutraliseert ze die door een tegenaanval in het centrum. Hierdoor moet Dagmar switchen van aanval naar verdediging en dat loopt niet goed af. Nirupa Ganeshram wint de partij, wordt derde in de groep en pakt daarmee het 2e NK-ticket. Dagmar zien we ongetwijfeld terug in Eindhoven voor een herkansing.

ABC kwalificatie 2023 2 Podium B MeisjesPodium B Meisjes: Manixia Wortman (2), Elise Knobbe (1) en Nirupa Ganeshram (3)


C Meisjes: Eli Alia Jorritsma wint

Ook bij de C Meisjes staat een al geplaatste speler bovenaan met 4,5 uit 5. Hier is het Eli Alia Jorritsma die duidelijk de sterkste is. Ze wint in de laatste ronde ook van Lenthe Rutten en wordt daarmee onbetwist toernooiwinnaar met 5,5 uit 6. De partij tussen Janice Fu en Imara Hardeman eindigt in remise, waarmee Janice Fu 2e en Imara Hardeman 3e wordt en beiden naar het NK in Almelo mogen. Het 3e ticket gaat naar Niranjana Ganeshram (Sarah-Joy Koorevaar eindigt weliswaar boven haar, maar was al geplaatst).  

ABC kwalificatie 2023 2 Podium C MeisjesNiranjana Ganeshram (NK-ticket), Eli Alia Jorritsma (1) en Imara Hardeman (3). Janice Fu (2) ontbreekt.


PJK NOSBO-C

De sterkste NOSBO C-spelers in de groep B Jeugd speelden tevens om het NOSBO C-kampioenschap. Himar Ambrona Navarro wordt NOSBO C-kampioen en verdient daarmee het NOSBO NK-ticket voor de C-jeugd. NOSBO-meisjeskampion in de C-categorie wordt Eli Alia Jorritsma.

ABC kwalificatie 2023 2 Podium PJK CPJK-C: Elia Alia Jorritsma (NOSBO-meisjeskampioen), Himar Ambrona Navarro (NOSBO-kampioen), Ghilon Etienne (2). David Kolijn (3) ontbreekt.


Het zit erop

Daarmee komt het eerste door de NOSBO georganiseerde kwalificatietoernooi NK-ABC ten einde. Geweldig dat het jeugdschaak zo floreert dat dit - ondanks dat Groningen voor velen niet om de hoek ligt - gepaard ging met alwéér een recordaantal deelnemers voor dit toernooi. We hebben genoten van de sportieve en gezellige sfeer en natuurlijk de vele prachtige partijen, waarvan er veel na te spelen zijn via de liveborden. Erg leuk ook dat veel mensen via de livestreams op afstand meeleefden. Degenen die zich nog niet voor het NK geplaatst hebben of gewoon zin hebben in weer zo'n geweldig toernooi, verwijzen we graag naar het laatste kwalificatietoernooi van dit seizoen op 18 en 19 maart in Eindhoven.

Bedankt!
Naast alle spelers en begeleiders willen we alle betrokkenen die zo hard gewerkt hebben om van dit toernooi een succes te maken heel hartelijk danken. Een bijzonder woord van dank is er voor de medewerkers van Dorpshuis Hoogkerk die op alle mogelijke manieren meegedacht en meegeholpen hebben. Denk hierbij aan het klaarzetten van tafels om middernacht na een dansavond, het afwassen van 100 borden waarvan Chinees gegeten is, en het beschikbaar stellen van allerlei extra ruimtes en meubilair. Heel erg bedankt!

FOTOALBUM

 

ABC kwalificatie 2023 2 AnalyseruimteOok na afloop van het toernooi nog volop energie bij de deelnemers in één van de analyseruimtes


Ronde 6
De finale van het toernooi is in volle gang nu de laatste twee cruciale ronden aangebroken zijn.

A Jeugd/meisjes
Gaat de vermoeidheid een rol spelen of sparen de toppers zich voor de slotronde? Feit is dat op de borden 1 t/m 4 allemaal remise gespeeld wordt. Dat betekent wel dat Sofia Moskalets haar eerste halfje heeft moeten afstaan. Dat gaat naar Jaël Wierenga die daarmee nog steeds ongeslagen is. Sofia blijft met 5,5 punt aan de leiding, een half punt voor Jaël. Met 4,5 punt staan Leandro Slagboom en Thomas Alvares gedeeld 3e.

ABC kwalificatie 2023 2 Sofia vs JaelJaël Wierenga (r) is de eerste die Sofia Moskalets op remise weet te houden


B Jeugd
Noah Ritzerveld is en blijft ongenaakbaar. Door winst op Storm Fallaux komt hij op 6 uit 6! Op bord 2 verslaat Wouter Terlouw Léon Niemeijer. Ook Nanne van Foreest en Cas Roorda winnen, waardoor Wouter, Cas en Nanne met 5 uit 6 gedeeld 2e staan. Dat belooft een zinderende slotronde!

ABC kwalificatie 2023 2 Nanne van ForeestNanne van Foreest in diep gepeins verzonken


B Meisjes
Net als bij de A-categorie, ook bij de B Meisjes veel remises. Sterker nog, alleen Nirupa Ganeshram komt tot winst ten koste van Elisa Oostinga. Manixia Wortman en Elise Knobbe staan met 4,5 punt gedeeld 1e, maar daarbij moet aangetekend worden dat Elise nog een partij te spelen heeft, terwijl Manixia de laatste ronde vrij is. Dagmar Luijckx staat 3e met 3,5 punt.

C Meisjes
Bij de C Meisjes is er geen sprake van remises, want Sarah-Joy Koorevaar, Janice Fu en Imara Hardeman zorgen voor winst in alle drie partijen. Eli Alia Jorritsma blijft leiden, voor Janice Fu en Imara Hardeman.

ABC kwalificatie 2023 2 SpeelzaalWerk in uitvoering


Ronde 5

Na de zware zaterdag met voor sommigen eerst een lange reis en dan vier lange speelronden tot in de avond aan toe, zit iedereen er weer fris bij op zondagochtend. De laatste drie ronden staan vandaag op het programma. Tijd voor ronde 5!

A Jeugd/meisjes
Ook Vadim van Kuijk weet koploper Sofia Moskalets niet te stoppen (0-1). Op bord 2 wint Assenaar Jaël Wieringa van Daniël Knol, waarmee hij oprukt naar de 2e plaats (4,5 uit 5). Op bord 8 speelt Gijs Bon een partij met een schitterend slot tegen Jelle Smid, waarin de zwarte paarden een hoofdrol spelen.

ABC kwalificatie 2023 2 Leandro SlagboomLeandro Slagboom (4 uit 5) in achtervolging op de koplopers van de A-categorie


B Jeugd
Hier staat de kraker tussen de laatste twee spelers met een 100%-score op het programma, oftewel Wouter Terlouw tegen Noah Ritzerveld. Het is Noah die de winst naar zich toetrekt aan daarmee alleen aan de leiding komt met 5 uit 5. Daarachter maar liefst zes spelers met 4 punten: Wouter Terlouw, Léon Niemeijer, Cas Roorda, Nanne van Foreest, Hidde Knippenberg en Storm Fallaux. Met hen gaan we een superspannende finale om de NK-tickets tegemoet!

ABC kwalificatie 2023 2 Start ronde 5Ronde 5 met Wouter Terlouw (l) en Noah Ritzerveld beiden in het oranje


B Meisjes
Koploper Elise Knobbe verslaat Anouk Koerts. Ook gedeeld tweede Manixia Wortman wint. Dagmar Luijkx heeft deze ronde vrij. Elise blijft leiden met 4,5 uit 5. Manixia volgt op een half punt. Dagmar Luijckx staat op 3 punten, maar heeft een ronde minder gespeeld.

C Meisjes
Koploper Eli Alia Jorritsma en Sarah-Joy Koorevaar mogen het in ronde 5 tegen elkaar opnemen. Zij hebben elkaar al vaak getroffen op landelijke toernooien met wisselende uitslagen. Eli Alia komt dit keer zeer goed te staan, maar als Sarah-Joy de grootste problemen te boven komt, biedt Eli Alia remise aan en wordt de vrede getekend. Eli Alia blijft met 4,5 uit 5 eerste staan. Janice Fu schuift door winst op Lenthe Rutten op naar de 2e plaats met 3,5 punt. Imara Hardeman had deze ronde vrij en staat met 2,5 punt derde.

Terugblik dag 1

Op zaterdag 18 februari was het dan zover: de start van het derde NK-kwalificatietoernooi ABC in Groningen. Griep en corona gooiden helaas voor een behoorlijk aantal spelers roet in het eten, waardoor ze zich op het laatst nog moesten afmelden. Desondanks bleven er 104 spelers over die in Groningen daadwerkelijk achter het bord plaatsnamen, waarmee het deelnemersrecord van Delft nipt werd overtroffen en dit het grootste kwalificatietoernooi ooit is. Geweldig natuurlijk, zeker gezien het feit dat Groningen voor velen niet naast de deur ligt. Alweer een bevestiging dat jeugdschaak booming is.

ABC kwalificatie 2023 2 Loting meisjesHoofdarbiter Erwin Denissen verricht de loting bij de B en C Meisjes, die een round robin spelen


A Jeugd/Meisjes: Sofia Moskalets verrassend aan de leiding

Op grond van de ratinglijst lijkt de Nederlands B-Jeugdkampioen van vorig jaar - Leandro Slagboom - favoriet in de A-groep (t/m 18 jaar). Zoals we weten is rating echter niet altijd een goede voorspeller en kan er in zo'n toernooi veel verrassends gebeuren. In de eerste drie ronden gebeurt er min of meer wat vooraf verwacht was. Natuurlijk zijn er her en der verrassende uitslagen. Zo wint Tobias van Lieshout in ronde 1 (jeugdrating 1128) van Floris Buijnsters (1746).

ABC kwalificatie 2023 2 Start ronde 2Joaquin Aarts (l) en Leandro Slagboom geven elkaar de hand bij de start van ronde 2


Arjan de Vries (1645) speelt tegenwoordig niet meer voor een club, maar dit toernooi in zijn eigen regio wilde hij niet laden schieten. Hij blijkt het spelletje niet verleerd te zijn en begint het toernooi erg sterk met overwinningen op Ryan Staal (1911) en Rolinde den Heijer (1831).

Na drie ronden zijn er nog vier spelers met de maximale score: Vadim van Kuijk, Leandro Slagboom, Sofia Moskalets en Daniël Knol. Vadim en Daniël spelen in ronde 4 remise. De Oekraïnse Sofia Moskalets (1675) mag het opnemen tegen Leandro Slagboom (2201) uit de Friese hoofdstad en dat loopt uit op een grote verrassing: Sofia verslaat Leandro en gaat nu alleen aan de leiding met 4 uit 4! Daarmee is ze uiteraard ook leider in het klassement van de A Meisjes - zij spelen mee met de A Jeugd - en dat terwijl Sofia eigenlijk nog in de C-categorie (t/m 14 jaar) valt.

ABC kwalificatie 2023 2 Sofia MoskaletsSofia Moskalets scoort 4 uit 4 op dag 1 en gaat alleen aan de leiding

B Jeugd

Bij de B Jeugd liggen de ratings bovenaan veel dichter bij elkaar dan in groep A, dus dat belooft een spannende strijd. In ronde 2 zijn er diverse verrassende uitslagen. Polle van Arendonk (1906) -  nummer 3 van de startlijst - loopt in ronde 2 een 0 op in zijn partij tegen Ghilon Etienne (1673). Ook nr. 6 Nanne van Foreest (1862) - die hier een thuiswedstrijd speelt - loopt in deze ronde averij op tegen Nishaaz Haque (1669). Ook bij de andere plaatselijke favoriet in deze groep - Himar Ambrona Navarro (9/1847) - gaat het mis. Hij verlies van Jungmin Lee (1600).

Na vier ronden zijn er nog twee spelers met 4 uit 4: Wouter Terlouw (1/1925) en Noah Ritzerveld (2/1868). In ronde 5 mogen zij de degens met elkaar kruizen.

ABC kwalificatie 2023 2 Toernooicoach 2Toernooicoach Vincent Valens analyseerde de hele dag vele partijen met de spelers


B Meisjes

De meisjes spelen een halve competitie, oftewel iedereen uit de groep speelt één keer tegen elkaar (ook wel round robin genoemd). Omdat er zeven spelers zijn, heeft iedereen één ronde vrij.

Na vier ronden leidt de Friese Elise Knobbe met 3,5 uit 4, met een half puntje voorsprong op Manixia Wortman en Dagmar Luijckx.


ABC kwalificatie 2023 2 Chinees 2Zaterdagavond wordt het energieniveau weer aangevuld met Chinees op de toernooilocatie en ijs toe


C Meisjes

Ook de zeven C meisjes mogen in een halve competitie uitmaken naar wie de prijzen en NK-tickets gaan. De Groningse Eli Alia Jorritsma gaat hier als een speer met 4 uit 4. Haar Paardensprong-clubgenote Imara Hardeman staat met 2,5 punt tweede. Ratingfavoriet Janice Fu heeft 2 punten, maar heeft nog een ronde minder gespeeld.

ABC kwalificatie 2023 2 Chinees etenOok de spelers van de Paardensprong laten zich de Chinees goed smaken


 FOTOALBUM

 

Toernooiaankondiging

Het toernooi
In het weekend van 18 en 19 februari organiseert de Noordelijke Schaakbond NOSBO het derde KNSB-kwalificatietoernooi NK-ABC in Groningen. In totaal zijn er vier van deze landelijke kwalificatietoernooien, waarin je je kunt plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen A-jeugd, A-meisjes, B-jeugd, B-meisjes of C-meisjes. Na de edities in Utrecht en Delft is het nu dus de beurt aan Groningen. Hierna volgt alleen nog Eindhoven. Voor NOSBO-deelnemers zijn dit tevens de persoonlijke NOSBO-jeugdkampioenschappen voor de categorieën A, B en C. We hebben meer dan 100 aanmeldingen, dus het belooft een prachtig toernooi te worden.

Volg het hier live!
Op deze toernooisite kun je het toernooi live volgen: niet alleen actuele indelingen en standen, maar via het liveblog, webcams met livebeelden uit de zaal en de liveborden maak je het toernooi van afstand mee alsof je er zelf bij bent.

KNSB-kwalificatietoernooi NK-ABC
Dit toernooi staat open voor alle KNSB-jeugdleden. In dit landelijke toernooi kun je je plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen A-jeugd, A-meisjes, B-jeugd, B-meisjes of C-meisjes, die plaatsvinden van 30 april t/m 6 mei 2023 te Almelo.

Leeftijdscategorieën
A: geboren in of na 2005 (​t/m 18 jaar)
B: geboren in of na 2007 (t/m 16 jaar) 
C: geboren in of na 2009 (t/m 14 jaar)

Te winnen NK-tickets per categorie: 3x A-jeugd, 3x B-jeugd, 3x C-meisjes, 2x B-meisjes, 1x A meisjes. Verder zijn er per categorie mooie geldprijzen te winnen (zie: Prijzengeld).

Informatie KNSB
Inschrijfformulier
Deelnemers
Reglement

Persoonlijke Jeugdkampioenschappen NOSBO

Voor NOSBO-deelnemers (*) zijn dit tevens de persoonlijke NOSBO-jeugdkampioenschappen (PJK) voor de categorieën A, B en C (zowel jeugd als meisjes). De hoogst geëindigde NOSBO-speler in een categorie wordt NOSBO-kampioen van die categorie. Omdat er in dit toernooi geen aparte groep C-jeugd is, wordt de hoogst geëindigde NOSBO C-speler in de groep B-jeugd de nieuwe NOSBO C-kampioen en verdient daarmee ook het NOSBO NK-ticket voor het NK-C jeugd. Als deze NOSBO C-speler ook hoger eindigt dan de hoogst geëindigde NOSBO B-speler wordt hij tevens NOSBO B-kampioen.

Bij gelijk eindigen gelden de tiebreaks die gelden voor het kwalificatietoernooi ABC in plaats van de tiebreaks die staan beschreven in het PJK-reglement. NOSBO-deelnemers schrijven zich gewoon in via het KNSB-formulier en spelen dan automatisch mee voor de persoonlijke jeugdkampioenschappen van de NOSBO. Ook spelers die in een jongere categorie dan C vallen, maar graag in een weekendtoernooi met sterke tegenstanders en meer bedenktijd willen spelen, mogen natuurlijk meedoen.

(*) spelers die lid zijn van een vereniging die NOSBO-contributie betaalt (de JSN valt hier niet onder).


Facts and figures Kwalificatietoernooi NK-ABC & PJK

Datum Zaterdag & zondag 18-19 februari 2023
Speelzaal *   Dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70-4, 9744 AP Groningen
Contactpersoon   Martijn Hardeman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-179 179 81
Speeltempo 55 min. + 10 sec./zet
Inschrijfgeld € 20
Sluiting inschrijving Uiterlijk 17 februari, 19.00 uur
Maximale capaciteit    Ca. 120 deelnemers

*

Voer in je navigatie (bijv. Google Maps of Waze) indien mogelijk "Dorpshuis Hoogkerk" in. Bij sommige navigatiesystemen geeft het invoeren van bovenstaand adres namelijk niet de juiste eindbestemming.
* Er is gratis parkeergelegenheid bij het Dorpshuis.
Er is een kantine waar eten en drinken verkrijgbaar is tegen schappelijke prijzen. Daarnaast zal er een aantal gratis consumpties zijn voor de deelnemers.


Tijdschema (onder voorbehoud):

Zaterdag
inschrijven: 9.45 - 10.15
speelzaal open: 10.20 uur
ronde 1: 10.30 -12.30
ronde 2: 13.00- 15.00
ronde 3: 15.45 -17.45
avondeten: 17.45 -19.00 (*)
ronde 4: 19.00 - 21.00

(*) Op zaterdag is er voor de liefhebbers een Chinese maaltijd voor € 7. Alle deelnemers hebben een mail gekregen met een link om hiervoor in te tekenen. De aanmelding hiervoor is gesloten op vrijdag 17-2 om 12 uur.

Zondag
ronde 5: 9.30 -11.30
ronde 6: 12.15 -14.15
ronde 7: 15.00 -17.00
aansluitend: prijsuitreiking


Prijzengeld
In de categorieën A-jeugd, A-meisjes, B-jeugd, B-meisjes en C-meisjes zijn geldprijzen te winnen.

Groep A Jeugd+A meisjes
1e prijs: € 120
2e prijs: € 90
3e prijs: € 70
4e prijs: € 60
Als er geen meisje eindigt in de top 4, krijgt het beste meisje een prijs van € 50.

Ratingprijs 1: € 40 (rating 1600 t/m 1699)
Ratingprijs 2: € 40 (rating t/m 1599)          

B-Jeugd
1e prijs: € 120
2e prijs: € 90
3e prijs: € 70
4e prijs: € 60
5e prijs: € 50
6e prijs: € 40

Ratingprijs 1: € 40 (rating 1500 t/m 1599)
Ratingprijs 2: € 40 (rating 1100 t/m 1499)     
Ratingprijs 3: € 40 (rating t/m 1099)

B-meisjes
1e prijs: € 60
2e prijs: € 40
3e prijs: € 30

C-meisjes
1e prijs: € 60
2e prijs: € 40
3e prijs: € 30

Algemene uitgangspunten prijzengeld:

  • Je kunt niet meer dan één prijs winnen. In het geval van meerdere prijzen, valt de laagste prijs af.
  • Voor de reguliere prijzen geldt dat bij gelijk eindigen in punten de prijzen worden gedeeld. Een uit te reiken prijs in een groep is echter nooit kleiner dan € 20. Als voor een groep gelijk geëindigde prijswinnaars het beschikbare bedrag niet toe­reikend is om aan het gestelde minimum van € 20 te voldoen, dan vallen er zoveel spelers af als nodig is, volgens de criteria uit het reglement m.b.t. gelijk eindigen.
  • Ratingprijzen worden niet gedeeld. Bij gelijk eindigen in punten wordt gekeken naar de criteria uit het reglement m.b.t. gelijk eindigen, om te bepalen naar wie de ratingprijs gaat.

Voor de PJK NOSBO-winnaars zijn er daarnaast bekers te winnen voor de nummers 1 t/m 3 én voor het beste meisje in elk van de categorieën A, B en C.

Live verslaggeving
Op deze toernooisite kun je het toernooi live volgen: niet alleen actuele indelingen en standen, maar via het liveblog, webcams met livebeelden uit de zaal en de liveborden maak je het toernooi van afstand mee alsof je er zelf bij bent.

Foto's / webcams
Er worden foto's gemaakt tijdens het toernooi die op deze site geplaatst worden. Als er spelers zijn die hier niet op willen, laat het graag aan het begin van het toernooi weten. Dan krijg je een standaardje dat je bij je bord kunt zetten, zodat we weten dat jij niet op de foto wilt. Let op: bij overzichtsfoto's en bij de webcams kunnen we dit niet altijd voorkomen. Mocht je op een gepubliceerde foto staan wat je niet wilt, dan zullen we de foto na melding z.s.m. verwijderen of je onherkenbaar maken.

Toernooicoach

Tijdens het toernooi is trainer Vincent Valens beschikbaar als toernooicoach, om na afloop van een ronde partijen met je te analyseren.

Overnachten
Groningen is een bijzonder leuke stad om een weekend te vertoeven en er zijn vele hotels om te overnachten. Op 1,7 kilometer van de toernooilocatie zit het mooie hotel Van der Valk Groningen - Hoogkerk. Als je hier telefonisch (050 – 82 00 510) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. boekt en je vermeldt dat je meedoet aan dit schaaktoernooi, krijg je een korting van 10% t.o.v. het reguliere kamertarief (tarief dat op hun eigen site genoemd staat). Mocht je al geboekt hebben bij dit hotel, dan kun je de korting alsnog krijgen door contact met hen op te nemen.

Op weg naar Groningen

  • Voer in je navigatie (bijv. Google Maps of Waze) indien mogelijk 'Dorpshuis Hoogkerk' in. Bij sommige navigatiesystemen geeft het invoeren van het adres (Zuiderweg 70-4, 9744 AP Groningen) namelijk niet de juiste eindbestemming.
  • Mocht de parkeerplaats bij het Dorpshuis vol zijn: ook in de rest van Hoogkerk is parkeren gratis.
  • Vanaf ca. 9 uur kun je je aanmelden in het Dorpshuis. Betaal graag contant en gepast (inschrijfgeld: € 20). Als je je hiervoor ingetekend hebt, moeten ook de kosten van de Chinees (€ 7 p.p.) bij de aanmelding gelijk voldaan worden. Pinnen is bij de inschrijftafels helaas niet mogelijk.
  • Omdat de bestelling bij de Chinees al gedaan is, is inschrijven voor de Chinese maaltijd helaas niet meer mogelijk. In het sportcafé van het Dorpshuis is wel e.e.a. te koop.
  • Iedere deelnemer krijgt bij aanmelding twee 'breekmunten'. Elke breekmunt vertegenwoordigt een waarde van € 2 en kan besteed worden in de bar van het sportcafé van het Dorpshuis. Een breekmunt kan ook gehalveerd worden; iedere helft is dan € 1 waard. Met een halve breekmunt kun je bijvoorbeeld een kop koffie/thee of een mars kopen, met een hele breekmunt bijv. een bakje patat.
  • Goede reis gewenst! Mocht je onderweg pech hebben, Whatsapp 06-179 179 81 (Martijn Hardeman).


Contact
Martijn Hardeman, Jeugdleider NOSBO
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Whatsapp: 06-179 179 81

Informatie KNSB

Inschrijfformulier
Deelnemerslijst
Reglement

Kwalificatietoernooi NJSK-ABC Utrecht

Kwalificatietoernooi 2 NK-ABC Delft / NOSBO-verslag
NK ABC

NOSBO C-kampioenschap 2022

Wijzigingen in bovenstaande informatie voorbehouden.

Hoogkerk PJK D speelzaalEen deel van de speelzaal tijdens de NK-finale JCC-D in Groningen