Finale Basisschoolschaakkampioenschap Groningen en Drenthe


Basisschoolkampioenschappen

Op allerlei plaatsen worden momenteel de basisschoolkampioenschappen (BSSK) gespeeld. Normaal plaatsen de beste teams van de plaatselijke kampioenschappen zich eerst voor de halve finales (één in Drenthe en één in Groningen) en vervolgens voor de NOSBO-finale. Door corona en lockdown is het hele schema wat naar achteren geschoven, waardoor de halve finales uit het programma gehaald zijn. Vanuit de plaatselijke kampioenschappen kunnen de teams zich nu dus rechtstreeks plaatsen voor de finale die op 21 mei in Groningen plaatsvindt. De drie beste teams in de finale mogen naar het NK dat plaatsvindt in Gouda op 11 en 18 juni 2022.

Hieronder een overzicht van de basisschooltoernooien die al gespeeld zijn en waar we verslagen van konden vinden. Mochten er aanvullingen of andere toernooiverslagen zijn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het graag even.


Basisschoolkampioenschap Groningen (9 april)
Bij het BSSK van de stad Groningen zegevierde de Haydn-school onder aanvoering van Ghilon Etienne die tevens individueel kampioen werd met een indrukwekkende 9 uit 9. GSV - bij het laatste fysieke BSSK nog Nederlands Kampioen - zat hier net achter. Dat wordt ongetwijfeld in de finale een spannende strijd. Ook naar de finale gaan GSV 2 en het verrassende Kompas, dat voor het eerst in lange tijd weer meedeed.

BSK Uitslagen 2022 (GC)
Ghilon Basisscholenkampioen! Veel bekers Staunton-spelers (Staunton)
Melle met klasgenoten Kompas naar finale BSK (Paardensprong)

BSSK Groningen 2022Het BSSK Groningen in wijkcentrum Het Dok in Leeuwenborg (foto website Paardensprong)Basisschoolkampioenschap
Westerkwartier en Noordenveld (9-april)
Schaakclub Leek organiseerde het BSSK voor Westerkwartier en Noordenveld. Net als in 2020 zegevierde CBS Rehoboth uit Oldekerk. CBS Van Panhuys uit Leek legde beslag op de tweede plaats en de Stapsteen uit Leek werd derde. Het persoonlijk kampioenschap ging naar Juri Vokjan van basisschool het Valkhof uit Roden met 6,5 uit 7.

BSK foto’s 2022 (SC Leek)

cbs RehobothHet winnende cbs Rehoboth (foto website SC Leek)Basisschoolkampioenschap
Assen
(16 april)
Op de dag voor Pasen was het de beurt aan de Assenaren. Hier waren drie plekken voor de finale te vergeven. Deze gingen alle naar de Kloostertuin, die oppermachtig bleek te zijn. In het teamklassement eisten ze de plekken 1 t/m 4 op. De Veldkei werd 5e en Theo Thijssen 6e. Kampioen van de middenbouw (t/m 9 jaar) werd Matthijs Kort (Kloostertuin) met 6 uit 7. Kampioen van de bovenbouw werd Imara Hardeman (Kloostertuin) met 6,5 uit 7.

BSSK Assen ontaardt in “Open Kloostertuin Kampioenschap” (SC Assen)

Paardensprongers bij daverend succes Kloostertuin/ Imara kampioen bovenbouw

Imara kopieImara Hardeman werd kampioen bovenbouw bij het BSSK Assen


Update: Overzicht van alle geplaatste scholen


Haren


-Nicolaasschool

-de Wissel


Groningen

-Haydn

-GSV 1 en 2

-Kompas


Westerkwartier/Noorderkwartier 

-CBS Rehoboth

-CBS van Panhuys


Hoogeveen

-Krullevaar


Emmen

-de Brink


Ten Boer/Bedum

-Fontein

-Walfridus


Assen

-Kloostertuin 1,2,3

-de VeldkeiNK-E
(15+16 april)


In Tilburg vond op Goede Vrijdag en de dag voor Pasen het NK-E (t/m 10 jaar) plaats. Indrukwekkend was de 6e plaats die de achtjarige Viaan Gohil (SG Staunton) behaalde. Ook verrassend was de mooie 6e plaats van Hannah Bakker (SC Ten Boer) bij de meisjes.

NK-E persoonlijk 2022 (NHSB)

NK-E: Viaan nummer 6 (Staunton)
Hannah op het NK (SC Ten Boer)

Viaan op NK EEen blije Viaan Gohil met 14-voudig Nederlands Dameskampioen Peng (foto Deepak Gohil)


Hannah op NK EHannah Bakker debuteerde sterk op het NK-E (foto website SC Ten Boer)