Podium PJK C 2022V.l.n.r. Himar Ambrona Navarro (3), Sono Folkers (kampioen) en Noël Koene (2)

 

SLIDESHOW (nieuw!)
FOTOGALERIJ


Livestream terugkijken

Uitslagen en standen
E-kampioenschap
D-kampioenschap (5-3)

Verslag Paardensprong (nieuw!)
Verslag Staunton


Ronde 7: de finale! (updates volgen)

De laatste en beslissende ronde! Noël staat een punt achter op Sono. Mocht hij winnen en Sono verliezen, dan moet er gevluggerd gaan worden om de titel. Ook in de strijd om de meisjestitel is er nog van alles mogelijk. Carlijn en Imara hebben nu 4 punten, maar Elisa, Dagmar en Sarah kunnen daar bij winst ook nog op komen. Er staat dus voor beide kampioenschappen nog veel op het spel.

PJK C laatste rondeDe laatste ronde!


Ghilon weet Carlijn te verslaan. Noël speelt remise tegen Himar, waarmee hij de tweede plaats veiligstelt. Ondertussen speelt Sono tegen Imara. Mocht zij er een remise of winst uit kunnen slepen, dan is ze meisjeskampioen. Het ratingverschil is groot, maar Imara vecht voor wat ze waard is. Het wordt veruit de langste partij van de laatste ronde. Na een afruil van de torens kan Sono in het paardeneindspel een paar pionnen meesnoepen, waarna de stelling niet meer houdbaar is voor Imara. Sono wordt daardoor met 6,5 uit 7 overtuigend NOSBO C-kampioen, gefeliciteerd! Ook mag hij de NOSBO vertegenwoordigen op het NK dat in de meivakantie in Almelo plaatsvindt.

Noël wordt op 1,5 punt tweede. De derde plaats wordt beslist op weerstandspunten (het aantal punten dat al je tegenstanders gescoord hebben). Zowel Ghilon, Matteo als Himar hebben 4,5 punt gescoord, maar Himar heeft het hoogste aantal weerstandspunten. Daarmee is de beker voor de derde plaats voor hem. Proficiat heren!

PJK C R7

Meisjeskampioenschap nog niet beslist
Elisa
wint van Simon waardoor zij met 4 punten naast Carlijn en Imara komt. Omdat het om de meisjeskampioenschapstitel gaat, volgt er een barrage. Dat betekent dat deze drie meiden op een nader af te spreken moment gaan vluggeren om het meisjeskampioenschap. Die uitslag houden we dus nog even tegoed!

Imara tegen Sono kopieImara vecht tegen Sono tot de laatste snik in de laatste partij van het toernooiPJK C 2022 EindstandDe eindstand (klik voor details)


Eervolle vermeldingen zijn er voor Matteo en Ghilon, die evenveel punten hadden als Himar, maar op weerstandspunten net niet in de prijzen vielen.


SLIDESHOW
(nieuw!)
FOTOGALERIJ


Livestream terugkijken

Uitslagen en standen
E-kampioenschap
D-kampioenschap (5-3)

Verslag Paardensprong (nieuw!)
Verslag Staunton

 

Ronde 6

R6 PJK C


Sono
wint van Matteo. De partij tussen Noël en Carlijn wordt een kraker. Carlijn gaat tot het uiterste om Noël op de pijnbank te leggen. Na lang spelen komen ze in een toreneindspel met beiden een pion. In principe remise zou je denken, maar nu komt het grote verschil in ervaring (en een 2,5 keer zo hoge rating) Noël van pas. Hij weet met een uiterste krachtsinspanning de stelling van Carlijn te kraken en wint. Na afloop slaakt Noël een zucht van verlichting en is vol lof over Carlijns spel.

Noel tegen CarlijnNoël heeft grote twijfels of hij het eindspel nog van Carlijn kan winnen. Het publiek kijkt gespannen toe.Himar wint van Rowan waarmee hij op 4 uit 6 komt. Dezelfde score is voor Imara na haar winst op Dagmar. De strijd om de meisjestitel is nog razendspanned.

PJK C Stand na R6

Bar kopieBarman Eddie heeft bij al meer dan 10 schaaktoernooien de inwendige mens uitstekend verzorgd, wat zeer wordt gewaardeerd door spelers en staf

Ronde 5

PJK C R5


Op bord 1 moet koploper Carlijn het nu opnemen tegen Sono. Die blijkt een maatje te groot; Sono wint. Matteo en Himar spelen remise. Op bord 3 wint Noël van Ghilon.

Ronde 4

R4 PJK C

Koploper Carlijn Hagen (Paardensprong) blijft het fantastisch doen: ze wint van Roan Wiersma (Haren) en komt zo op 4 uit 4. Daarmee blijft ze alleen aan de leiding. Matteo Petrelli wint een belangrijke partij van Noël Koene, waarmee hij oprukt naar de 3e plaats. Sono Folkers verslaat Himar Ambrona Navarro waardoor hij nu op de tweede plaats komt.

In de broederstrijd David tegen Simon Kolijn wint David het van zijn jongere broer.

PJK C Klassement na R4 kopieKlik voor details

Paardensprong girlsDe Paardensprong-girls: Eli Alia, Imara, Dagmar, Carlijn en voor Azadeh (E-groep)


Ronde 3

R3 PJK C


Wat is dit nu heren? Op bord 1 besluiten de favorieten Sono Folkers en Noël Koene dat ze meer zin in tosti hebben dan in een zware partij, dus ze besluiten tot een zeer snelle remise. Ghilon Etienne en Himar Ambrona Navarro op het bord ernaast, denken blijkbaar dat het zo hoort en komen ook remise overeen. Veel kampioenschappen worden op een half puntje beslist, dus deze remises kunnen later weleens cruciaal blijken te zijn. Overigens wordt de strijd om het kampioenschap bij een gelijk aantal punten beslist door twee snelschaakpartijen (en eventueel daarna nog meer sudden death-snelschaakpartijen).

Carlijn Hagen doet goede zaken door te winnen van haar Paardensprong-clubgenote Imara Hardeman en komt zo met 3 uit 3 alleen aan de leiding!

RemisetostiDe gewraakte "remisetosti's", waarvan de heren overigens wel genoten hebben


Ronde 2

R2 PJK CKlik voor details


Noël Koene
en Elisa Oostinga waren beiden tot op het einde van ronde 1 in touw. Nu moeten ze tegen elkaar op bord 1 en maken ze er opnieuw een marathonpartij van. Uiteindelijk gaat Elisa door haar vlag, in een voor Noël gewonnen stelling. Titelkandidaat Sono Folkers wint van Roan Wiersma. D-kampioen Himar Ambrona Navarro wint van David Kolijn. Maurits Hagen speelt verrassend remise tegen clubgenoot Eli Alia Jorritsma.

Noel tegen ElisaElisa Oostinga op bord 1 in actie tegen Noël Koene


Ronde 1

R1 C


In ronde 1 zien we gelijk al enkele verrassende uitslagen. Elisa Oostinga (Ten Boer) verslaat één van de favorieten Matteo Petrelli (Staunton). Roan Wiersma (Haren) verslaat verrassend Ghilon Etienne die vorige week nog 3e werd bij het D-kampioenschap.

Ook de partij op bord 1 was erg interessant. De kersverse D-meisjeskampioen Elia Alia Jorritsma komt zeer goed te staan tegen Noël Koene, de hoogste ratinghouder van de groep. Het wordt de langste partij van de ronde, maar uiteindelijk geeft de ervaring van Noël toch de doorslag en weet hij na een uur spelen het zwaarbevochten punt binnen te halen.

PJK C