Top 3 en meisjesAchter vlnr: Eli Alia Jorritsma (2e én meisjeskampioen), Himar Ambrona Navarro (1e), Ghilon Etienne (3e). Voor: Imara Hardeman, Sarah Schippers (ticket NK-meisjes).


Livestream terugkijken
Informatie en inschrijven PJK

Ronde 8: de finale!

PJK R8

In deze laatste ronde wordt bepaald wie NOSBO-kampioen gaat worden. Himar Ambrona Navarro (Staunton) weet zijn kampioenschap veilig te stellen door van Silvijn (Matadoren) te winnen. Zijn schaakvriend, clubgenoot en één van zijn grootste concurrenten Ghilon is de eerste die hem feliciteert met een schouderklop. Ghilon wint zelf van Mehran Sprong en Eli Alia Jorritsma (Paardensprong) van Niek Eilander.

EINDSTAND (klik voor details)

PJK Stand na R8


Himar Ambona Navarro
is dus NOSBO D-kampioen, gevolgd door nummer twee Elia Alia Jorritsma die net wat meer weerstandspunten heeft dan de nummer drie Ghilon Etienne. Eli Alia is hiermee ook meisjeskampioen D en kiest ervoor om uit te komen bij het NK-meisjes, waardoor Himar en Ghilon beiden naar het NK D-algemeen mogen.

Top 3 met bekers op elkaarElia Alia, Himar en Ghilon zijn blij met hun prijzen


De achtjarige Viaan Gohil wordt knap 4e, gevolgd door Sarah Schipper (Ten Boer) en Imara Hardeman (Paardensprong) die daarmee beiden een ticket voor het NK-meisjes verdienen.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

MeisjesticketsImara, Elia Alia en Sarah kijken al uit naar het NK-meisjes


Volgende week nieuwe kansen
Daarmee zit dag 1 van de persoonlijke jeugdkampioenschappen erop. We hopen dat iedereen - ongeacht de resultaten - een leuke dag heeft gehad. Alle spelers die vandaag hebben meegedaan, kunnen volgende week ook meedoen met de oudere C-categorie (2008 en jonger). Hier zijn naast bekers ook geldprijzen te winnen. Spelers die geboren zijn in 2012 of later kunnen meedoen met het E-kampioenschap, dat volgende week zaterdagmiddag wordt gespeeld. Als je dat nog niet hebt gedaan, schrijf je hiervoor snel in. Als je vandaag al hebt meegedaan, hoef je voor het tweede toernooi trouwens geen inschrijfgeld te betalen. Hopelijk tot volgende week!

Ten slotte

Zonder organisatie geen toernooi. Veel dank aan Roland Kroezen, Ronald van Nimwegen, Roelof Kroon, Sake Jan de Boer en Hieke IJtsma voor hun onmisbare hulp bij dit toernooi! Dank ook aan het personeel van het Dorpshuis Hoogkerk voor alle medewerking.

Verslag SC de Paardensprong
Verslag SC ten Boer
Verslag Staunton
Livestream terugkijken
Eindstand
Informatie en inschrijven Persoonlijke Jeugdkampioenschappen

 

Bekers PJKMet wie gaan deze bekers straks mee naar huis?

Ten Boer in de analyseEen analyse van SC Ten Boer tussen de ronden door

Ronde 7

PJK R7

Viaan en Ghilon spelen een spannende partij op bord 1. Het lijkt erop dat Viaan gaat winnen als hij een toren voor komt, maar Ghilon vecht zich terug in de partij en wint alsnog. Himar wint van Roan en Eli Alia in een lange partij van Silvijn.

PJK stand na ronde 7

Himar staat eerste na 7 ronden. Elia Alia en Ghilon volgen op een halfje. Viaan staat daar weer een halfje achter. Deze vier spelers komen nog in aanmerking voor het kampioenschap algemeen. Eli Alia is al zeker van het meisjeskampioenschap. Naar wie de andere twee tickets voor het NK-meisjes gaan, is nog onduidelijk. Zowel Sarah, Imara als Hannah kunnen daarvoor nog in aanmerking komen.

Drie damesSarah, Imara en Hannah zijn in het toernooi concurrentes, maar kunnen het ook uitstekend met elkaar vinden

 

Deen en AbeDe broers Deen en Abe van der Kolk (Groninger Combinatie) zijn vol goede moed

Ronde 6

PJK R6

Op bord 1 speelt Himar tegen Ghilon. Na eerst een goede winstkans gemist te hebben, weet hij later alsnog Ghilon te verslaan. Op bord 2 wint de nog maar achtjarige Viaan van Eli Alia. Door deze uitslagen is de spanning aan kop weer volledig terug.

Sarah tegen HannahHannah Bakker (rechts) tegen haar SC Ten Boer-clubgenote Sarah Schipper

PJK Stand na R6

De spanning is weer helemaal terug. De Staunton-spelers Himar en Viaan voeren de ranglijst aan met een halfje voorsprong op Eli Alia en Ghilon. Nog weer een halfje daarachter staan Roan, Silvijn en Deen.

Ronde 5

PJK R5


De koplopers Ghilon en Eli Alia spelen op bord 1 remise tegen elkaar. Op bord 2 spelen Himar en Imara een marathonpartij die zeker twee keer zo lang duurde als de daarna langste partij. Imara stond goed, maar Himar wist de partij in tijdnood te kantelen en trok het punt naar zich toe. Viaan blijft in het spoor van de koplopers door van Silvijn Smit te winnen.

Imara tegen HimarHimar en Imara als laatsten in de speelzaal bezig met hun marathonpartij

PJK Stand na R5

Eli Alia en Ghilon voeren het veld aan met 4,5 uit 5. Ze hebben een half punt voorsprong op Himar en Viaan. Roan Wiersma, Imara Hardeman, Silvijn Smit, Maurits Hagen, Mehran Sprong en Deen van der Kolk volgen met 3 uit 5.


Ronde 4

PJK R4

Een toppartij op bord 1 tussen Himar en Eli Alia. Eerst verliest Eli Alia een pion met een vorkje, later wint ze weer terug met een vork. Er ontstaat een eindspel waarin Eli Alia haar pionnen laat opstoten, in de rug gesteund door haar toren en dame. Het lukt Himar niet om promotie te voorkomen, waardoor de partij beslist wordt (0-1). Ghilon wint van Maurits Hagen en blijft ook op 100% staan.

Himar tegen Eli Alia op grote schermOok het publiek in het sportrestaurant leeft actief mee met de kraker tussen Himar en Elia Alia

PJK Stand na R4

Ghilon en Elia Alia gaan nu samen aan de leiding met 4 uit 4. Daarachter vinden we Himar, Imara Hardeman, Viaan Gohil en Silvijn Smit met 3 uit 4.

Mehran en RonaldMehran Sprong (rechts) bekijkt met coach Ronald van Nimwegen na afloop het slot van zijn gewonnen partij

Analyse in de kantineHoe lossen we dit nu eens op?


Ronde 3

PJK R3

De drie 1000+ spelers - Ghilon Etienne, Himar Ambrona Navarro en Elia Alia Jorritsma- winnen opnieuw allemaal hun partij. Een onderling treffen komt daarmee steeds dichterbij. Merijn de Haas (SC Ten Boer) heeft nog geen rating, maar wint verrassend van Mehran Sprong waarmee hij op 2 uit 3 komt.

PJK stand na R3

De net genoemde Ghilon, Himar en Eli Alia zijn de enigen met een 100%-score na ronde 3. Ze hebben een vol punt voorsprong op een achtervolgende groep van zeven spelers. Met nog 5 ronden te gaan is er echter nog helemaal niets beslist.

Indeling bekijken kopieDe indeling voor de volgende ronde!


Ronde 2

PJK R2
Klik voor details

De hoogstgeplaatste spelers winnen allemaal hun partij. Opvallend is de winst van Sarah Schipper (Ten Boer) op Deen van der Kolk (GC). Paardenspronger Oliveiro Noé - die nog geen rating heeft - heeft met 2 uit 2 een droomstart.

Sarah DeenSarah Schipper en Deen van de Kolk voor hun partij

Ghilon grote schermDe jarige Ghilon (rechts) houdt zijn tegenstanders nauwlettend in de gaten

RONDE 1

Uitslagen R1

Na een kort welkomstwoord zijn we begonnen met de eerste van acht ronden. Daarin zien we nog geen grote verrassingen in de uitslagen.

Hoogkerk PJK DWe zijn begonnen!

SpeelschemaHet speelschemaPersoonlijke Jeugdkampioenschappen D
Vandaag vinden in Hoogkerk de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen D (PJK) van de NOSBO plaats. Dit is voor spelers van 2010 en jonger. De winnaar wordt NOSBO-kampioen. Het beste meisje wordt meisjeskampioen. Er zijn daarnaast twee NK-tickets voor de algemene groep beschikbaar en drie voor de meisjes.

Ronden
We spelen vandaag 8 ronden met een speeltempo van 20 minuten per persoon en 5 seconden per zet.

Informatie Persoonlijke Jeugdkampioenschappen