Vorig weekend was er niet alleen de NK-finale voor E-teams in Groningen, maar wat verder van huis - in het Noord-Hollandse Schagen - speelde de oudere ABC-jeugd (tot en met 14/16/18 jaar) om tickets voor het individuele NK.

In de B-groep speelde een drietal NOSBO-spelers mee: de Assenaren Léon Niemeijer en Jaël Wieringa en Staunton-speler Sander Wage. León had zijn toernooi dit keer niet. Hij won twee van zijn zes partijen en zat daarmee in de tweede helft van de ranglijst. Een volgende keer beter.

Léon en SanderLéon (zwart shirt) en Sander (wit) tussen de ronden door (foto Edwin Wage)


Jaël kwam goed mee en werd uiteindelijk verdienstelijk achtste met 3,5 uit 6. Sander voegde na zijn toernooioverwinning in Hoogeveen een nieuw hoogtepunt toe aan zijn schaakcarrière: met een zeer overtuigende 5,5 uit 6 won hij met een vol punt voorsprong het toernooi. Hiermee is hij rechtstreeks geplaatst voor het individuele NK-B (t/m 16 jaar). Gefeliciteerd!


Nieuwe kansen

Voor Léon en Jaël en iedereen die nog een poging wil doen om zich te plaatsen: er komen nog drie kwalificatietoernooien. De volgende is in Capelle aan de IJssel op 28 en 29 december 2021 (inschrijfformulier). Daarna volgen er nog toernooien in Eindhoven en dichter bij huis: Heerenveen. Deze zijn ook terug te vinden in de Agenda.

Sander Wage SchagenSander met de envelop voor de eerste plaats: op naar het NK! (foto Edwin Wage)


Verslag Staunton
Verslag KNSB
Uitslagen en eindstand

Agenda (voor volgende kwalificatietoernooien)