Paardensprong 1 Paardensprong 1 is opnieuw NOSBO-kampioen. V.l.n.r. Simon Kolijn, Mehran Sprong, Imara Hardeman en Maurits Hagen.


LIVEBLOG

Teamuitslagen per ronde
Resultaten per speler 
Eindstand
 
Verslag Paardensprong
Verslag Staunton

Mocht er per abuis iemand op de foto's staan die er niet op wil, laat het graag even weten. Dan wordt deze direct verwijderd.

Ronde 9
De laatste ronde! Paardensprong 1 verslaat Haren met 3-1 en stelt daarmee de eindoverwinning veilig: NOSBO-kampioen! Daarmee prolongeert het team de titel van vorig jaar. Met vier redelijk gelijkwaardige spelers zat de kracht van dit team hem in de breedte, waardoor er vooral op de lagere borden heel veel punten werden gescoord (bord 3 en 4 scoorden zelfs 100%).

Philidor uit Leeuwarden wordt 2e en de derde plaats is voor Staunton dat in de laatste ronde nog een 4-0 weet te behalen tegen de Matadoren. Deze drie teams mogen over twee weken naar de halve NK-finale in Hoogkerk.

Groninger Combinatie (GC) wint met 3-1 van Ten Boer en valt daarmee net buiten het podium. Paardensprong 2 verslaat met dezelfde cijfers Hoogeveen.

Topscorers per bord
Op bord 1 wordt Ghilon Etienne de topscorer. Hij staat alleen een remise af aan Lútzen Kempenaar (Philidor). Op bord 2 was Mehran Sprong (Paardensprong 1) ongeslagen met 7 uit 8 oppermachtig. Zijn teamgenoten Simon Kolijn en Maurits Hagen scoorden op respectievelijk bord 3 en 4 zelfs 100%.

Een mooie schaakdag
Het zit erop. Al met al een mooie start van het nieuwe NOSBO-toernooiseizoen. De sfeer was uitstekend en er waren vele mooie en spannende partijen. Tussen de partijen door werd er buiten genoten van het mooie weer. Complimenten ook voor de spelers die vandaag hun eerste toernooi speelden, waardoor hun team mee kon doen. Ten slotte veel dank aan alle teamleiders, vrijwilligers en ouders die dit toernooi mogelijk maakten.

Eindstand JCC E 2021 09 18 kruistabelDe eindstand (TB1=wedstrijdpunten: 2 voor teamwinst, 1 voor gelijkspel; TB2=bordpunten: 1 voor winst, 0,5 voor remise)

Prijswinnaars kopieDe prijswinnaars (Jelle van Philidor ontbreekt)

Ten Boer Groninger Combinatie

Ronde 8
De koplopers Paardensprong 1 en Philidor winnen van respectievelijk de Matadoren en GC en blijven daarmee 1 en 2 staan. Hoogeveen begint warmgedraaid te raken, want na winst in de vorige ronde spelen ze nu gelijk tegen Haren. Ten Boer verslaat met 3-1 Paardensprong 2.

Edgar SarahDe marathonpartij tussen Edgar Kurvers (Paardensprong 2) en Sarah Schipper (Ten Boer) wordt uiteindelijk door Edgar gewonnen

 

 

Ronde 7
De belangrijke wedstrijd Paardensprong 1 tegen Staunton wordt een 3-1 overwinning voor de thuisspelers, waarmee ze dichtbij het kampioenschap komen. Philidor blijft het uitstekend doen met een 4-0 overwinning op Paardensprong 2. Hoogeveen boekt de eerste overwinning van vandaag: een mooie 3,5-0,5 tegen de Matadoren (van wie één speler helaas naar huis moest). Ten Boer wint ten slotte met 3-1 van Haren.

Bijzonder detail: vandaag zijn er ook twee spelers van de Waddeneilanden overgekomen: Jelle Mosterman (Philidor) komt van Ameland en Maurits Hagen (Paardensprong) had vanochtend om 6:30 uur al de boot vanaf Schiermonnikoog, omdat er van te voren ook nog even een voetbalwedstrijd op het vaste land gespeeld moest worden. Een productief weekend!

Matadoren Haren

 

Ronde 6
Philidor wint met 4-0 van Haren en consolideert daarmee de tweede plaats. Staunton blijft in de slipstream door 3-1 winst op Hoogeveen. GC verslaat Paardensprong 2 en de Matadoren-Ten Boer wordt een gelijkspel.

 

JCC E stand na ronde 5Stand na ronde 5 (let op: onder Games staat het aantal gespeelde ronden. Dit verschilt per team.)

Ronde 5
Staunton en Paardensprong 1 winnen met de maximale score tegen respectievelijk Ten Boer en Hoogeveen. Philidor speelt 3-1 tegen de Matadoren en Groninger Combinatie wint van Haren met 2,5 tegen 1,5.

Pauzeruimte HunzeborghIn de pauzeruimte zijn er Donald Ducks, maar natuurlijk ook een schaakbord!

Ronde 4

Paardensprong 1 blijft winnen: 3,5-1,5 tegen Ten Boer. Philidor wint de belangrijke match van Staunton en rukt daarmee op naar de tweede plaats. Paardensprong 2 doet goede zaken door Haren met 3-1 te verslaan en GC verslaat de Matadoren met 2,5-1,5.

LisaKevin Huang (Haren) en Lisa Bronswijk (Paardensprong 2) in diepe concentratie

JCC E stand na ronde 3Stand na ronde 3 (klik op stand voor details)

Ronde 3
De Paardensprong 1 wint de belangrijke match van Philidor met 3-1 en komt daarmee alleen aan de leiding. Staunton wint van GC met dezelfde cijfers, maar dat had anders kunnen aflopen (zie onderstaande foto). Ook 3-1 wordt het in Ten Boer - Hoogeveen en Paardensprong 2 tegen de Matadoren.

Deen Ghilon 2Het cruciale moment op bord 1 in de partij tussen Deen van der Kolk (GC) en Ghilon Etienne (Staunton). Deen miste dat hij hier met ...Lxc3+ met schaak het paard van Ghilon kon slaan en daarmee de dekking van de toren op b1 kon uitschakelen. In plaats daarvan deed hij een koningszet en verloor hij de gepende loper en de partij.

Ronde 2
Philidor wint met een maximale score van het jonge team uit Hoogeveen, waar spelers bij zitten die nog maar twee of drie keer op de schaakclub zijn geweest. Superleuk dat ze gelijk al met een toernooi meedoen. De Paardensprong 1 wint met 3-1 van Groninger Combinatie. Staunton speelt gelijk tegen het 2e team van de Paardensprong. Hetzelfde geldt voor Haren en de Matadoren, met op bord 3 én 4 pat.

JCC E Hunzeborgh


Ronde 1

Paardensprong 1 wint met 3,5-0,5 van hun clubgenoten Paardensprong 2. Alleen Edgar Kurvers weet met een remise tegen Imara Hardeman een half punt van het eerste team af te snoepen. Staunton wint met dezelfde cijfers van Haren. Circe Korendijk is hier degene die de eer van Haren redt. Groninger Combinatie verslaat Hoogeveen met 3-1 en Philidor wint met 2,5-1,5 van Ten Boer. De kop is eraf!
 

 Jeugdclubkampioenschap E-teams

Vandaag vindt vanaf 13:30 uur het Jeugdclubkampioenschap voor E-teams (2011 en later) plaats. Plaats van handeling is de Hunzeborgh, thuishonk van de Paardensprong. Dit is het eerste NOSBO-toernooi van het nieuwe schaakseizoen.

Maar liefst acht teams strijden mee om de titel Jeugdclubkampioen van de NOSBO, daarnaast speelt vanuit de Friese Schaakbond Philidor uit Leeuwarden mee. In totaal negen teams dus, die allemaal zullen proberen één van de drie tickets te bemachtigen die recht geven op een plaats in de halve NK-finale die op 2 oktober ook in Groningen zal plaatsvinden. Alle teams zulle één keer tegen elkaar spelen. Dat betekent negen ronden, waarbij ieder team één vrije ronde heeft.

Deelnemende teams
Groninger Combinatie
De Matatoren
Philidor Leeuwarden (FSB)
SC Haren
SC Hoogeveen
SC de Paardensprong 1
SC de Paardensprong 2
SC Ten Boer
SG Staunton

Naast alle schakers is er niet veel ruimte voor publiek in de Hunzeborgh, maar u kunt de verrichtingen vanmiddag hier volgen.

Indeling en uitslagen

Hunzeborgh