Schaakbord met hand

Nieuw schaakseizoen, nieuwe toernooien


De vakanties zitten er weer op en ook het jeugdschaak komt weer op gang. Na het vorige seizoen waarin er vrijwel geen toernooien mogelijk waren, staat er dit keer gelukkig al weer één en ander op het programma. In eerste instantie is de E-jeugd (geboren in 2011 of later) en de D-jeugd (geboren in 2009 en later) aan de beurt.

  • Op 11 en 12 september vond het NK-E plaats, traditioneel in Waalwijk. Vanuit de NOSBO deden hieraan mee: Ghilon Etienne (Staunton), Mehran Sprong (Paardensprong) en Viaan Gohil (Staunton). Bij de meisjes waren dat Imara Hardeman (Paardensprong) en Sarah Schippers (Ten Boer).
  • Op 18 september vindt in de Hunzeborgh de Jeugdclubcompetitie voor E-teams plaats, die tevens dient als kwalificatie voor de halve NK-finale. Meer informatie
  • Recent kregen we bericht van de KNSB dat er op 25 en 26 september tóch een fysiek NK-D komt. Eerder was aangekondigd dat het bij een online NK zou blijven voor deze leeftijdsgroep, maar daar wordt nu dus van teruggekomen. Plaats van handeling is dit keer niet Rijswijk, maar het Noord-Brabantse Best. Vanuit de NOSBO zijn vooralsnog geplaatst: Viaan Gohil (Staunton), Ghilon Etienne (Staunton) en Silvijn Smit (Matadoren). Bij de meisjes zijn dat Sarah Schipper (Ten Boer), Carlijn Hagen (Paardensprong), Eli Alia Jorritsma (Paardensprong) en Imara Hardeman (Paardensprong). Het is nog niet bekend wie er daadwerkelijk precies zullen meedoen, gezien de verre locatie en het late moment dat dit bekend werd. In het geval van afmeldingen zal de KNSB de openvallende plekken opvullen vanaf de landelijke reservelijst. Mochten jeugdleiders hiervoor een passende kandidaat hebben, laat het graag even weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
     
  • Nieuw: op zaterdag 2 oktober vindt voor het eerst in lange tijd weer een landelijk jeugdtoernooi plaats in Groningen: de halve NK-finale Jeugdclubcompetitie E-teams. De 16 beste clubteams uit de regionale kwalificaties van Noord/Oost/Midden Nederland spelen hier om een plaats in de NK-finale op 20 november (locatie nog onbekend). De kwalificatie van de NOSBO en de Friese Schaakbond vindt plaats op 18 september.

  • Op zondag 10 oktober wordt in de Hunzeborgh de Jeugdclubcompetitie voor D-teams gespeeld, die tevens dient als kwalificatie voor de halve NK-finale. Meer informatie


De Jeugdcommissie van de NOSBO is druk bezig met de voorbereiding van deze en andere toernooien dit seizoen. Clubs die ook plannen hebben om wat te organiseren, worden van harte uitgenodigd om dit te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we hopelijk weer een mooi gevulde schaakkalender krijgen.

Nieuw: Nog in te plannen toernooien (onder voorbehoud)

Toernooi Globale planning
Grand Prix Philidor Laatste kwartaal 2021
Toernooi Aurich (Duitsland) Laatste kwartaal 2021
Grand Prix Hoogeveen Onbekend
Grand Prix Ten Boer Januari 2022
Basisschoolkampioenschappen voorrondes   Begin 2022
Grand Prix Emmen Eind februari 2022
Paardensprongtoernooi Voorjaar 2022


Zie Agenda voor de toernooien die al concreet ingepland zijn.