groepsfoto A
        groepsfoto Groep A

Deze week worden de nederlandse jeugdkampioenschappen gehouden. Informatie en live-partijen op de toernooisite

Eerste ronde:
Jonas en Machteld hebben hun partij in groep A gewonnen. Jaël speelde remise in groep B. In meisjes C zorgde Dagmar voor een grote verrassing door te winnen van Nora Yeh die op papier een rating heeft die twee keer de rating van Dagmar is.


Voorbeschouwing


Na drie jaar in Assen en één jaar overslaan worden nu in Almelo de Nederlandse Jeugdkampioenschappen gehouden. Uiteraard doen hier ook een aantal NOSBO-leden aan mee.
In groep A (t/m 18 jaar) zijn dat Jonas Hilwerda (als 3e geplaatst) en Machteld van Foreest (als 4e geplaatst). Zij moeten de strijd aan met Onno Elgersma en Tim Grutter en Gilan Honkoop. Ook Eline Roebers doet in deze groep mee. Totaal 20 deelnemers.
Bij meisjes A dit keer geen noordelijke deelnemers. Machteld doet namelijk mee met het algemeen kampioenschap.
Bij de B-groep (t/m 16 jaar) vinden we Assenaar Jaël Wierenga (1774) als 12e geplaatst. Grootste kanshebber hier is de Amsterdammer Khoi Pham (2111), voor Leeuwarder Leandro Slagboom (2046).
Voor de B-meisjes staan geen Nosbo-leden op de lijst.

Bij de C-meisjes doet Eli Alia Jorritsma mee. Ze is als negende geplaatst en wordt niet tot de kanshebsters voor de titel gerekend. Ze is echter wel ervaren in het toernooischaken en heeft aangetoond voor verrassingen te kunnen zorgen. Daarnaast doet ook Dagmar Luijkx mee, ze is als 12e van de 14 deelneemsters geplaatst.
Omdat er twee jaar lang geen serieuze partijen zijn gespeeld is de rating vooral bij de jeugdspelers onbetrouwbaar. Het kan dus zo zijn dat er flink veel verrassingen gaan vallen als we alleen naar de rating kijken.

Tijdens het toernooi kunt u op de site ook kijken naar live-commentaar. Vandaag is Simon Elgersma commentator.