Paardensprong E team buiten 2021 05 29V.l.n.r. Eli Alia Jorritsma, Imara Hardeman, Mehran Sprong, Simon Kolijn en Melle Hoogschagen

Dit weekend en komende week vinden er verschillende (halve) NK-finales plaats waar NOSBO-teams aan meedoen.

NK E-teams
Alweer een hele tijd geleden - op 3 oktober 2020, net tussen lockdowns in - heeft het E-team van de Paardensprong (zie foto hierboven) zich in Almelo weten te plaatsen voor de NK-finale. Die zou in november plaatsvinden, maar kon om bekende redenen niet doorgaan. Op zaterdag 29 mei werd deze alsnog online gespeeld. Het is natuurlijk een teamwedstrijd, en het team komt dus ook samen in thuishonk de Hunzeborgh om daar de NK-finale op schaakplatform Tornelo te spelen. De KNSB kijkt met alle teams via webcams mee om een eerlijk verloop te borgen.

De Paardensprong hield een LIVEBLOG bij van de verrichtingen van het E-team.

Paardensprong E team in actie 2021 05 29Het E-team van de Paardensprong in actie tijdens de NK-teamsfinaleHalve finales NK-Schoolschaak
Van 31 mei t/m 4 juni vinden de halve finales van het NK Schoolschaak plaats. De Kloostertuin uit Assen - eerder winnaar van de Christmas Cup - doet hier met een team van 22 kinderen aan mee. Daarmee zijn ze ook de grootste van alle 40 deelnemende teams. De scores van de beste 4 spelers tellen mee voor het klassement.
 
Update 4 juni: de Kloostertuin heeft zich geplaatst voor de NK-finale. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 12 juni vanaf 13:00 uur.