Eli Alia

In het hemelvaartsweekend vond het online NK-D plaats. Zoals gebruikelijk waren er twee groepen: jeugd algemeen en meisjes.

NK D-meisjes (t/m 12 jaar)
Bij de meisjes was er een mooi succes voor Elia Alia Jorritsma (zie foto) van de Paardensprong die met 6 uit 9 derde van Nederland werd. Hiermee bewijst ze na haar 2e plaats van vorig jaar bij de fysieke NK-E opnieuw dat ze tot de Nederlandse meisjestop behoort. Ook volgend jaar mag ze nog in de D-categorie uitkomen. Gezien haar progressie van de afgelopen tijd belooft dat wat.

Carlijn Hagen woont op Schiermonnikoog, waar helaas nog geen schaakclub is. Onlangs werd ze lid van de Paardensprong en nu mocht ze al meedoen aan het NK. Ze scoorde hier zeer verdienstelijk 5 uit 9 en werd daarmee het 10e meisje van Nederland. Helemaal uit het niets kwam dit niet, want Carlijn is al lange tijd online heel actief en vaak van de partij bij de online toernooien van de NOSBO. Die ervaring betaalde zich hier uit. Nu ze ook voor het eerst in de Stappenmethode begonnen is, gaan we ongetwijfeld meer van Carlijn horen.

Uitslagen en eindstand
Verslag KNSB


NK D-algemeen (t/m 12 jaar)
Ghilon Etienne (Staunton) is een E-speler, maar wist bij de D-groep toch al een mooie 50%-score te behalen. Clubgenoot Viaan Gohil is met zijn 7 jaar nog maar G-speler en mocht het dit weekend tegen de veel oudere jeugd opnemen. Hij eindigde op 3 uit 9 en neemt weer veel ervaring mee naar huis. Silvijn Smit van de Matadoren scoorde op zijn eerste NK 2,5 punten.

Uitslagen en eindstand

Verslag KNSB

NK-E Jeugd (t/m 10 jaar)

Op 8 en 9 mei is het online NK-E gespeeld. Ghilon Etienne (Staunton) werd met 5 uit 9 15e van Nederland. Viaan Gohil (Staunton) wist 4 punten te scoren. Voor hem duurde het toernooi wellicht iets te lang, want de laatste drie ronden verloor hij. We gaan hem ongetwijfeld terugzien. Mehran Sprong van de Paardensprong behaalde 3 punten.

Uitslagen en eindstand
Verslag KNSB


Verslag Paardensprong
Verslag Staunton


NK-ABC Jeugd