Ouders en andere belangstellenden:

UPDATE 17 september 00.30 uur:

Het is goed om te zien dat de belangstelling voor dit eerste fysieke jeugdschaaktoernooi zo groot is. Met de aangemelde teams zitten we op het maximum aan deelnemers dat het Dorpshuis Hoogkerk volgens haar protocol toelaat. De keerzijde is dat er voor de ouders minder gelegenheid is aanwezig te zijn bij het toernooi. We zijn het Dorpshuis erkentelijk dat het ons in de gelegenheid stelt om zoveel kinderen te laten schaken.

T.a.v. ouders en andere belangstellenden hanteren we daarom een beleid van: nee, tenzij.

Daarmee wordt bedoeld: enkele ouders hebben aangegeven - om goede redenen - in de buurt van hun kinderen te moeten zijn. Daar willen we aan tegemoetkomen. Meer dan dat is echter niet mogelijk. Helaas is er in de gegeven omstandigheden geen ruimte als ouder(s) voor de gezelligheid het toernooi bij te wonen. Ter geruststelling: er zijn meer dan genoeg jeugdleiders en ervaren jeugdschaakorganisatoren ter plaatse aanwezig die een oogje in het zeil houden. 

En: na afloop gaan we er buiten bij de prijsuitreiking met jullie allen een mooi feestje van maken. Maar lees vooral ook het kopje hierna!

Live verslaggeving!:

UPDATE 17 september 00.30 uur:

Martijn Hardeman gaat op deze site tijdens het toernooi rechtstreeks verslag doen van de ontwikkelingen op de borden. Zo hoeven ouders en anderen niks te missen!

Kwalificatie m.b.t. combinatieteams en/of teams met een of meer gastspeler(s):

UPDATE 16 september 13.00 uur:

Zoals gezegd is het toegestaan om met combinatieteams te spelen of bij een tekort een clubteam aan laten vullen met een niet-eigen clubspeler. Bij het bereiken van een NK kwalificatieplaats in de eindstand kan een dergelijk team echter NIET automatisch recht doen gelden op afvaardiging naar een NK-clubteamkampioenschap. Een afvaardiging is in zo'n geval pas mogelijk als geen ander team of club er aanspraak op maakt.

Deze restrictie geldt niet m.b.t. de verdeling van de NOSBO prijzen op het toernooi.

Inschrijving gesloten:

UPDATE 15 september 15:00 uur:

De behoefte bij de jonge jeugd om weer fysiek te schaken blijkt groot. Tegelijkertijd zijn er beperkingen vanwege Covid-19. Na de laatste aanmeldingen van vandaag zijn we genoodzaakt de inschrijving te sluiten. Er zijn nu 9 D-teams en 6 E-teams. Dankzij het oneven aantal bij de D-teams is dit nog net binnen de voorschriften te regelen (met nog een D-team erbij absoluut niet meer). Er is geen A- en C-toernooi.

Gezien de maximale opgave moet geprobeerd worden per team gemiddeld tot minder dan 1 begeleider per team te komen. Overleg als club onderling hoe je dat organiseert. 

Inschrijfgeld: €10 per team

Bij vragen neem contact op via de bekende kanalen of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deelnemende teams:

E-teams:
Ten Boer E1
Ten Boer E2
Groninger Combinatie 
Matadoren
Paardensprong
Staunton

D-teams:
Paardensprong D1
Paardensprong D2
Paardensprong D3
Ten Boer D1
Ten Boer D2
Haren
Matadoren
Philidor
Staunton

Algemeen
:

De NOSBO jeugd gaat weer fysiek met elkaar schaken! In Dorpshuis Hoogkerk zullen op 19 september de NOSBO jeugdteamkampioenschappen worden gehouden. Het toernooi zal een wedstrijd zijn tussen clubteams, waarbij - zoals gewoonlijk - ook gecombineerde teams gevormd mogen worden.

Voor de E- en D-categorie zal het toernooi gelden als kwalificatie voor deelname aan de landelijke KNSB Jeugdclubcompetitie.

De KNSB heeft onlangs een aangepast programma bekend gemaakt voor de KNSB Jeugdclubcompetitie in de AB-, C-, D- en E-categorieën, alle te houden in het najaar. Het belangrijkste verschil met voorgaande jaren: de competities/toernooien worden niet meer centraal gespeeld maar verspreid over verscheidene locaties in het land. Zie bij Info verderop in dit bericht voor de details.

Vanwege corona konden er geen kwalificatie toernooien voor de KNSB Jeugdclubcompetitie worden georganiseerd. Met het toernooi in Hoogkerk willen we daar alsnog vorm aan geven. Omdat de KNSB m.b.t. de beschikbare plaatsen voor de KNSB Jeugdclubcompetitie de NOSBO en de FSB samen heeft gevoegd, staan de NOSBO teamkampioenschappen ook open voor deelname van FSB teams.

Het is echter kort dag, voor de C-categorie te kort om het NOSBO toernooi als kwalificatie te laten gelden. Desalniettemin worden bij dezen ook C-teams uitgenodigd om deel te nemen aan het NOSBO toernooi van 19 september. Hetzelfde geldt voor A-teams.

Coronamaatregelen:

We houden ons bij het toernooi aan de Bezoekersinstructie van het Dorpshuis Hoogkerk. In de speelzaal worden maximaal 52 personen (kinderen en begeleiders) toegelaten. We gaan de KNSB regel hanteren die voorschrijft dat er hooguit één begeleider per team in de speelzaal wordt toegelaten. Voor anderen (m.n. de ouders dus) zal het gebouw beperkt of niet toegankelijk zijn.

Prijsuitreiking GP-klassement en NOJK:

Tijdens het toernooi op 19 september zullen de prijzen worden uitgereikt van het GP-klassement 2019-2020 en het NOJK (Noordelijke Online Jeugdschaakkampioenschappen). De uitreiking van alle prijzen zal - als het weer het toelaat - buiten gehouden worden rond 17.00 uur.

Aanvangstijd:

Registratie ter plaatse: 12.30 - 13.00 uur 

Inschrijfgeld: €10 per team

Aanvangstijd partijen : 13:15 uur

Speeltempo:

Afhankelijk van aanmeldingen.

Info KNSB Jeugdclubcompetitie en kwalificatie:

T.a.v. afvaardiging van teams voor de KNSB Jeugdclubcompetitie en de kwalificatie daarvoor, in het kort op een rij per categorie de belangrijkste punten afkomstig uit het KNSB document (na te lezen in: https://schaken.nl/sites/default/files/userfiles/schaken/competitie/b%20clubs%20inschrijving%20JCC%202020.pdf):

(Let m.n. op de uiterste(!) aanmelddata bij de KNSB.)

KNSB Jeugdclubcompetitie A-teams (t/m 18 jaar):

Onder de vlag van JSN (Jeugdschaak Noord) hebben twee teams uit het NOSBO/FSB gebied vorig jaar deelgenomen aan deze competitie. De rechten op die twee plaatsen blijven behouden. Deelname vanuit NOSBO/FSB zal ook dit jaar onder JSN vlag plaatsvinden. Hopelijk en wellicht ook dit jaar weer met twee teams, maar gezien enige krapte van spelers zijn nieuwe A-spelers meer dan welkom. Heb je interesse meld je dan aan bij de JSN of de NOSBO/FSB. Opmerking: de maximum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Een minimum leeftijd is er natuurlijk niet: dus ben je (veel) jonger maar heb je ambitie, schroom dan niet om te informeren!

Speeldata: 3 oktober, 7 en 28 november 2020.
Format: poules van 4 teams, 3 ronden per speeldag
Locatie: per poule bij een van de 4 deelnemende teams
Uiterste aanmelddatum bij de KNSB: 10 september 2020.

KNSB Jeugdclubcompetitie C-teams (t/m 14 jaar):

Omdat de uiterste aanmelddatum te dichtbij is, kan het NOSBO kampioenschap niet meer dienen als kwalificatie. Voor de NOSBO/FSB zijn echter 4 plaatsen beschikbaar. Aanmelding kan per club, maar gecombineerde teams kan uiteraard ook. Deelname onder JSN vlag ligt in het laatste geval het meest voor de hand. Bij interesse graag contact opnemen met de JSN, NOSBO c.q. FSB om een en ander met elkaar af te stemmen.

Speeldata: 3 oktober, 7 en 28 november 2020.
Format: poules van 4 teams, 3 ronden per speeldag
Locatie: per poule bij een van de 4 deelnemende teams
Uiterste aanmelddatum bij de KNSB: 10 september 2020.

KNSB Jeugdclubcompetitie D-teams (t/m 12 jaar):

Voor de NOSBO/FSB zijn 3 plaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zullen dus op het Hoogkerk toernooi op het spel staan.

Speeldata: 7 november (halve finales, per locatie 12 teams) en 28 november 2020 (finale, 12 teams)
Format: poules van 6 teams, 5 ronden per speeldag
Locatie: Papendrecht en Almelo
Uiterste aanmelddatum bij de KNSB: 10 oktober 2020.

KNSB Jeugdclubcompetitie E-teams (t/m 10 jaar):

Ook hier zijn 3 plaatsen voor de NOSBO/FSB  beschikbaar. Deze plaatsen zullen op het Hoogkerk toernooi worden verdeeld.

Speeldata: 3 oktober (halve finales, per locatie 16 teams) en 14 november 2020 (finale, 12 teams)
Format: poules van 8 teams, 7 ronden per speeldag
Locatie: IJsselmonde (Rotterdam) en Almelo
Uiterste aanmelddatum bij de KNSB: 28 september 2020.

Dagorganisator? 

Voor de KNSB competities in de A- en C-categorie worden de aangemelde teams gevraagd of ze een (c.q. twee of drie) toernooidag(en) als dagorganisator willen optreden. Het gaat dan dus om de organisatie van een toernooidag van één poule met het eigen team en drie ontvangende teams. Voor kosten is een maximale KNSB vergoeding van €100 beschikbaar.