Lichess bokaal c
Online schaken in de vakantie

De zomervakantie is begonnen in regio Noord. Voor velen betekent dat een schaakpauze, anderen spelen dan juist graag extra schaak. De traditionele vakantietoernooien gaan helaas niet door, maar gelukkig zijn er online allerlei alternatieven. Iedere zaterdagavond om 19 uur zijn er landelijke jeugd-team battles en eens in de twee weken een internationale jeugd-team battle. Daarnaast zijn er tussendoor allerlei jeugdtoernooien op Lichess met vooral Noordelijke deelnemers.

Langere bedenktijd
Kenmerk van de meeste online toernooien is de korte bedenktijd. Erg leuk en spectaculair, maar er zijn ook spelers die graag wat langere partijen spelen. In de vorige zomervakantie hadden we voor hen de Campingschaak-competitie. In déze zomervakantie kunnen de liefhebbers van wat meer bedenktijd en een langere competitie meedoen aan Zomerschaak. Hierbij speel je tijdens de zes weken zomervakantie elke woensdagavond één langere partij op Lichess. In totaal zes ronden Zwitsers. De start is op woensdag 8 juli om 19.30 uur. Het speeltempo is 30 minuten per persoon per partij en 20 seconden per zet. Veel meer dan online gebruikelijk is, wat de mogelijkheid geeft om wat serieuzere partijen te spelen.

Voor wie?
Het toernooi staat open voor alle jeugdspelers, zowel clubspelers als huisschakers; zowel binnen als buiten het NOSBO-gebied. Ook schaakouders en jeugdtrainers mogen meedoen en kijken of ze het nog kunnen bolwerken tegen de jeugd.

Hoe doe je mee?
Meld je aan bij het Lichess-team online schaakcompetitie.nl onder vermelding van je naam en eventuele club en vervolgens bij het toernooi. Deelname is gratis. Er wordt gespeeld voor het plezier en de eer.

Wat als je niet elke week mee kunt doen?
Mocht je niet alle ronden mee kunnen doen, dan is dat geen probleem. Je kunt je voor iedere ronde terugtrekken in Lichess. Alleen heb je dan minder gelegenheid om punten te scoren. Als je later aansluit bij het toernooi, krijg je eenmalig een half punt voor de gemiste ronde(n). Je kunt je aansluiten bij het toernooi t/m ronde 3.

Meer informatie over online jeugdschaak
Neem contact op met Martijn Hardeman via Lichess of Whatsapp: 06-179 179 81.