NOJK

30 mei: tweede NOJK-toernooi

Na het eerste succesvolle toernooi voor de Noordelijke Online Jeugdschaak-Kampioenschappen (NOJK) op 9 mei zijn de datums voor de twee vervolgtoernooien bekend:

Toernooi 2: zaterdag 30 mei
Toernooi 3: zaterdag 20 juni (onder voorbehoud)

Voor beide toernooien geldt:
Tijd 13.00 - ca. 16.00 uur
Ronden Zes ronden Zwitsers
Speeltempo  10 + 3
Platform Lichess (gratis)
Kosten Als je al mee hebt gedaan aan het eerste NOJK-toernooi, is deelname aan toernooi twee en drie gratis. Anders betaal je eenmalig € 2 waarmee je kunt meedoen aan beide toernooien. Dit wordt gebruikt voor aanschaf van de bekers.

Nieuw: automatische indeling

Dit keer zal de indeling van de NOJK-toernooien geautomatiseerd verlopen. Dat betekent dat je elkaar niet meer handmatig hoeft uit te dagen in Lichess. Ook hoef je niet meer via Whatsapp de uitslagen door te geven. Hoewel dat allemaal prima verliep tijdens het eerste NOJK-toernooi, is het natuurlijk nóg makkelijker en sneller zijn als dat automatisch gaat. En dat kan nu ook. Precies in het weekend van het eerste NOJK-toernooi heeft Lichess namelijk de mogelijkheid geïntroduceerd om geautomatiseerde Zwitserse toernooien te houden. De eerste testen daarvan zijn prima verlopen, dus dit gaan we gebruiken voor de NOJK.

Nieuw: Schaakoudertoernooi

Ook de ouders van de deelnemers kunnen dit keer aan de slag. Voor hen is er een eigen schaakoudertoernooi. Voor de beste schaakvader en schaakmoeder na twee NOJK-toernooien is er een speciale beker én de titel Noordelijke Online Schaakvader-Kampioen 2020 / Noordelijke Online Schaakmoeder-Kampioen 2020.

Aanmelden

Als je al hebt meegedaan aan het toernooi op 9 mei, hoef je géén formulier meer in te vullen. Je kunt je dan gelijk aanmelden bij het toernooi in Lichess (klik op Neem deel):

Groep A: 2002-2009

Groep B: 2010-2016

De inschrijving voor nieuwe deelnemers is gesloten.

                    
     
           DEELNEMERSLIJST:
           Wij doen mee        
  

Hoe worden de prijswinnaars en titelhouders bepaald?

De punten die gehaald worden in de drie NOJK-toernooien worden bij elkaar opgeteld in een overall-klassement en dat bepaalt wie de bekers krijgen en wie zich Noordelijk Online Jeugdschaakkampioen 2020 mag noemen in iedere leeftijdscategorie. Er wordt een apart klassement opgesteld voor de volgende leeftijdscategorieën: AB, C, D, E, F, G en H. Voor de top drie per leeftijdscategorie is er een mooie beker én voor het beste meisje per categorie (maar er zijn géén dubbele bekers; zie het reglement). Mocht je niet aan alle drie de toernooien meedoen, dan ding je nog steeds mee voor de prijzen en de titel. Maar de kans daarop wordt natuurlijk wel kleiner, omdat je dan minder punten kunt scoren.

Toernooisite