Inmiddels zijn de Nosbo spelers weer teruggekeerd van hun zomertoernooien en zijn we de lezer nog de belangrijkste resultaten schuldig. Lucas van Foreest wist zijn doorbraak in het Nederlandse seniorenschaak geen vervolg te geven op het EK Jeugdschaak in Bratislava, we zien hem pas terug op een 27-e plaats in de Open 18. Ook zijn zusje Machteld stelde haar fans ietwat teleur al reikte zij wel tot een plaats in de top tien: negende bij de Girls 12. Eelke de Boer eindigde op een achtste positie in de Open 16 (waar twee ronden voor het eind een podiumplaats nadrukkelijk in zicht leek). In de linkjes zijn ook de twee Nederlandse medaillewinnaars terug te vinden.

ONJK prijs2019
Wat betreft het ONJK in Borne beperken we ons tot de top tien noteringen. In Groep A vinden we Jonas Hilwerda en Daan Noordenbos gebroederlijk naast elkaar terug op een vijfde en zesde plaats, zoals zij elkaar in hun onderlinge duel tijdens de afsluitende ronde ook in evenwicht hielden. Noël Koene behaalde een achtste plaats in de Groep D. In Groep C werd Jaël Wierenga keurig zevende. Zoals al gemeld op deze site mocht Eli Alia Jorritsma zich met haar derde plaats in Groep F als beste meisje tot meisjeskampioen laten kronen. In de gecombineerde FGH Groep later in de week herhaalde ze dat kunststukje middels een achtste plek.

Rest te vermelden dat een gemêleerd Nosbo gezelschap onder de naam De Zeehondencrèche op een haar na het inmiddels traditionele teamsnelschaaktoernooi op de woensdagavond won. 

Allen gefeliciteerd met hun, zijn of haar prestatie!