Op zaterdag 7 september wordt voor de tweede keer de jeugdinterland Nederland - Duitsland gespeeld in vesting Bourtange. De opzet van het toernooi is gewijzigd. Er wordt nu gespeeld in twee groepen: top groep en open groep. In de top groep wordt in drie leeftijdklassen gespeeld: 10 jaar en jonger, 14 jaar en jonger en 18 jaar en jonger. In de top groep spelen de 5 hoogste rating houders (KNSB/NJR) per leeftijdklasse (van de inschrijvingslijst) tegen de 5 hoogste ratinghouders van Duitsland. Er wordt gespeeld in de Scheveninger variant, d.w.z. alle spelers in een leeftijdklasse spelen in 5 ronden tegen alle Duitse spelers in de categorie. Speeltijd 20 minuten + 5 seconden per zet. Voor de winnende teams in de drie leeftijd categorie├źn zijn er bekers en voor de verliezers medailles. De punten van alle teams worden bij elkaar opgeteld voor het winnende land.

Combivlag 2

In de open groep is plaats voor maximaal 35 spelers per land. We proberen de indeling zo te maken dat je zoveel mogelijk tegen Duitse tegenstanders speelt. Er zijn prijzen in vier categorie├źn: 10 jaar en jonger, 12 jaar en jonger, 14 jaar en jonger en 18 jaar en jonger. Er worden zeven ronden Zwitsers gespeeld. Speeltijd 15 minuten + 3 seconden per zet. Voor iedereen is er een aandenken. Wisselbeker voor de winnaar!

Informatie:
Speellocatie: De Turfschuur (top groep) en 's Lands Huys (open groep) Vesting Bourtange.
Parkeren: parkeerplaatsen buiten de vesting. Niet toegestaan in de vesting.
Aanmelden: tot 10.45 uur 
Opening: 10.50 uur
Aanvang toernooi: 11.00 uur
Pauze tijdens het toernooi van 13.20 tot 13.50 uur.
Eten en drinken is verkrijgbaar in de speellocatie. Er wordt een grote tent opgezet achter de speellocatie met tafels, banken en stroomvoorziening.
Prijsuitreiking: 17.15 uur.
Inleg: 5 Euro voor beide groepen, graag met gepast geld betalen
Inschrijven: tot 4 september 20.00 uur, onder vermelding van naam en geboortedatum, of wanneer het maximum aantal deelnemers (50) bereikt is. Spelers worden daarna op de wachtlijst gezet.
Inschrijven is alleen mogelijk per e-mail naar Ronald van Nimwegen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. je ontvangt een mailtje terug ter bevestiging. De deelnemerslijst wordt via de NOSBO site bekend gemaakt. Op 4 september wordt ook duidelijk wie er in de topgroep gaat spelen. Heb je verdere vragen, neem contact op met Ronald 06-10039868 (niet voor inschrijving!)