Loek van der Hagen: gedeeld tweede bij de jongens.
machteld kampioen kopie
foto van de organisatie.
Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlands schaakkampioenschap voor de jeugd tot en met 12 jaar, heeft er een meisje gewonnen!! Achter dit meisje ""Machteld"" (wie anders) kwam de horde jongens met loek van der Hagen op een gedeeld 2e plaats (eigenlijk gedeeld derde dus).
Een zinderend slot van het toernooi (Ze haalden beiden 8 uit 9!), bracht een barrage tussen Koi Pham en Machteld van Foreest. Machteld won eenvoudig met 2-0.
De Noordelingen deden het goed in Rijswijk. Osbo-er Florian Molanus veroverde "de schoonschrijf (echt waar)-prijs". De nog jonge FSB-er Melle Dijkstra deed veel ervaring op en scoorde 3 uit 9. Na een tijd in 'het spiegelbeeld" van zijn zus op de ranglijst te hebben gestaan, zette Nanne van Foreest een eindsprint in en scoorde 4 uit 9. Jael Wieringa speelde een knap toernooi en kwam met 5 uit 9 op de 20ste plaats. Het aanstormende talent leandro Slagboom(FSB) idem met 4,5 uit 9 op de 23ste plaats. Loek van der Hagen scoorde 6,5 uit 9.
Ondanks  het mooie antischaakweer waren er veel toeschouwers; Gesprek van de dag was, "wanneer schaffen we het meisjestoernooi nu eens af?"
Zie verder deze link
O ja, de NOSBO was ook vertegenwoordigd op het meisjestoernooi. Stella Dekker en lyne Bruggink kunnen zo met de jongens meedoen volgend jaar; de nog jonge NOSBO-meiden halen nu al 4,5 uit 9!