Morgen, woensdag 17 augustus, beginnen in de Tsjechische hoofdstad Praag de Europese kampioenschappen in de diverse leeftijdsgroepen.
De diverse Nederlandse kampioenschappen van het afgelopen voorjaar waren daarvan de voorrondes en vanuit het NK in Rotterdam wist een drietal NOSBO leden een plaatsje te veroveren in de Oranje equipe.
In de open categorie tot 14 jaar zien we op plaats 30 van de plaatsingslijst Eelke de Boer. Eelke verloor weliswaar een barrage van Liam Vrolijk (25ste geplaatst), maar mocht als nummer 2 ook naar Praag. Het is voor Eelke niet de eerste keer dat hij optreedt op een internationaal jeugdtoernooi. Zo speelde hij vorig jaar nog mee op het WK in Griekenland en heeft hij ook al een EK afgewerkt in Georgiƫ.
Wel debuteren er 2 jongedames uit Coevorden op een EK. De zussen Feline (tot 16) en Marlinde (tot 14) Waardenburg werden beide kampioen in hun leeftijdscategorie en verwierven daarmee ook het recht op uitzending. De dames staan door hun lage internationale rating, zeker in vergelijking met de concurrenten uit het Oosten, onderin de plaatsingslijst, maar zijn hopelijk tot een verrassing hier en daar in staat.

Namens de NOSBO wensen we alle drie veel plezier en succes toe.

De link naar de toernooisite