Resultaten C teams

Uw verslaggever was druk met opruimen en verdelen van de achtergebleven buit, waardoor het laatste staartje van het verslag van afgelopen zaterdag spontaan vergeten was. Maar hierbij geven we jullie graag nog een update over de ontwikkelingen bij de C team. 

Zoals eerder gezegd waren de dames van Ten Boer met z'n drieën. Helaas sta je dan elke ronde al één punt achter op je concullega's. Dit bleek ook aan het einde van de 8 rondes. Gestreden voor wat ze waard waren, maar met 5,5 punten is als derde geëindigd het team van Ten Boer. Hannah Bakker was hier topscoorder, met een aantal van 4,5 punten. 

Tweede werd het team van Staunton. Dit was nog tot de laatste ronde spannend, want theoretisch kon Staunton nog de eerste plaats veroveren als ze volle punten zouden halen tegen de Paardensprong én de Paardensprong punten liet liggen. Lange tijd ging het gelijk op in ronde 8, tot Noa van Ten Boer, een half punt wist af te snoepen van Simon! Nu was het nog afwachten wat Maurits in zijn partij tegen Ghilon zou spelen. Hoewel Maurits kwalitatief een mindere stelling had en meerdere malen remise had aangeboden, kon Ghilon niet doorbreken. Toen hij in het eindspel een fout maakte was het snel gedaan en kon Maurits het punt op zijn naam schrijven. Met een puntentotaal van 7 uit 8 werd Ghilon topscoorder van Staunton, op 1,5 punt van de nummer twee bij Staunton, Eli Alia. 

En dan blijft er nog maar één team over en dat is het team van de Paardensprong. Zij zijn deze dag eerste geworden tijdens dit gekke toernooitje, die voor de spelers wel heel leuk was. Topscoorder van deze dag was Maurits met een keurig resultaat van 7,5 uit 8! Gefeliciteerd allemaal. 

WhatsApp Image 2024 06 15 at 17.59.04De meiden van Ten Boer met de beker voor de derde plek! 
WhatsApp Image 2024 06 15 at 18.00.24
De vier spelers van Staunton met hun beker voor de tweede plaats. 
WhatsApp Image 2024 06 15 at 18.01.20
En de winnaars van de NOSBO teamkampioenschappen met de beker: Team Paardensprong


WhatsApp Image 2024 06 15 at 17.24.29Het team van Hoogeveen met hun NK ticket voor de halve finale. En een keurige zesde plek.

WhatsApp Image 2024 06 15 at 17.24.29 1
Een vijfde plaats voor het team van Haren, waarvan de helft die ochtend nog op het voetbalveld stond! 

WhatsApp Image 2024 06 15 at 17.24.29 2
Teamcaptain Lieke met het tweede team van Ten Boer met hun ticket voor de halve finale NK E.

WhatsApp Image 2024 06 15 at 17.24.29 3
De derde prijs ging naar het team van Philidor met coach Mighiel. Een beker voor de club, een medaille voor de spelers en een ticket. 

WhatsApp Image 2024 06 15 at 17.24.29 4
De tweede prijs was voor het team van de Matadoren met coach Hiddo en ging mee naar Groningen stad. 

WhatsApp Image 2024 06 15 at 17.24.29 5
De eerste prijs ging naar het team van Ten Boer 1 met indrukwekkende scores! Dat belooft nog wat na de zomervakantie. We zijn heel benieuwd hoe Bram, Thijmen, Joris en Thijs het er vanaf gaan brengen. 

Starttijden rondes:

Ronde 1: 12.00-12.40
Ronde 2: 12.45-13.25
Ronde 3: 13.30-14.10
Ronde 4: 14.15-14.55
Ronde 5: 15.00-15.40
Ronde 6: 15.45-16.25
Ronde 7: 16.30-17.10

(*) De C-teams spelen 8 rondes in plaats van 7. De rondetijden voor de C-kampioenschappen zullen dus wat afwijken.

LIVESTREAM
INDELINGEN EN UITSLAGEN C
INDELINGEN EN UITSLAGEN E

Liveblog:

(Geschreven door Christy Hagen)
Ronde 1:

En we zijn los in Pesse,  Hoogeveen. Vandaag op een andere locatie dan we gewent zijn, maar dank aan Jeroen Bottema van SC Hoogeveen voor het regelen van deze locatie. 
We zijn vandaag van start gegaan met zeven E-teams uit het NOSBO/FSB gebied. Alle teams spelen eenmaal onderling tegen elkaar en doordat we een oneven aantal hebben, heeft elk team één keer een bye. Ten Boer is duidelijk goed voorzien in E-spelers aangezien zij twee complete teams laten aantreden. Daarnaast spelen Hoogeveen, Haren, Paardenspong en Philidor.

In ronde 1 speelde de twee Ten Boeren tegen elkaar. Bram, Thijmen, Joris en Thijs tegen Lieke, Sven, Milan en Liva. Geen verrassingen hier, een clean-sweep van Ten Boer 1. Keurig gedaan: 0-4.

WhatsApp Image 2024 06 15 at 12.09.30
Team Ten Boer 1 en 2 mogen het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen. 

De Paardensprong mist een aantal van haar topspelers maar heeft toch een mooi team bij elkaar gekregen. In de eerste ronde spelen Philidor tegen De Paardensprong. Jeroen, Henry, Efe en Can Ata tegen Steph, Joas, Benthe en Christo. Alleen op bord 4 weet Christo voor de Groningers een punt in de wacht te slepen. De rest van de punten gaan naar Philidor: 3-1.   

WhatsApp Image 2024 06 15 at 12.53.23
De eerste partijen waren binnen enkele minuten alweer gespeeld.

Op de laatste borden zien we deze eerste ronde wat meer variatie. Voor Haren spelen Manuel, Job, Tijs en Rogier tegen Hoogeveen met Besher, Tiemen, Nathan en Dieuwke. Voor Hoogeveen weten Besher en Nathan hun punten binnen te halen. Haren speelt goed met Job en Rogier die de eindstand voor hun ronde op 2-2 brengen. 
WhatsApp Image 2024 06 15 at 12.53.24

Ronde 2
Na een korte pauze gaan we weer verder met ronde 2. Team Paardensprong heeft deze ronde een Bye. 

Hier zien we de Matadoren uit Groningen stad - die de eerste ronde een Bye hadden - het opnemen tegen Ten Boer 2. De Matadoren zijn blijkbaar goed uitgerust na deze vrije ronde, want ze winnen deze ronde met overmacht: 3-1. Alleen op bord 4 moet Lucas zijn hoofd buigen voor Liva. 


Philior houdt blijkbaar van een 3-1 uitslag, want ook deze ronde weten ze drie punten te halen uit deze partij tegen SC Hoogeveen. Op bord 1 wint Besher voor Hoogeveen van Jeroen en houdt zo de eer van het team hoog. De andere Hoogeveners verliezen hun partij tegen Philidor. 

Net als Philidor in ronde 1 en 2 weet ook Ten Boer 1 haar uitslag te handhaven: ook in ronde 2 wordt met 4-0 gewonnen en ditmaal van Haren. 

Op naar ronde 3!

Ook de C teams hebben hun eerste twee ronden er nu op zitten. Omdat er voor dit toernooi maar drie teams aangemeld zijn, was er bij de organisatie wat keuzestress. Want, wat te doen met drie team? Uiteindelijk is er voor gekozen om alle leden van de teams onderling te laten spelen tegen de tegenstander. Dus er worden per persoon 8 rondes gespeeld en nooit tegen je eigen clubgenoot. Iets minder spannend voor de teams als geheel, maar wel heel interessant om te zien wie er volgend seizoen wellicht op bord 1 speelt?! 
WhatsApp Image 2024 06 15 at 12.09.31
De teams zijn Paardensprong, Ten Boer en Staunton, waarbij opgemerkt moet worden dat Ten Boer een team van 3 spelers heeft opgesteld. Maar de drie (!) meiden van Ten Boer zijn waardige tegenstanders, dus we gaan zien wat er gebeurt. 

Ronde 1
In ronde 1 spelen tegen elkaar: Matthijs en Hylke. Matthijs is op het laatste moment nog ingevlogen omdat vaste C-speler Imara niet aanwezig kon zijn. Hij blijkt een goede vervanger en wint zijn partij. Ook teamgenoot Maurits doet wat nodig is en wint zijn partij van Joris. Voor Staunton heeft Ghilon een Bye deze ronde. Terwijl teamgenoot Eli Alia het opneemt tegen Noa. Eli Alia is duidelijk een maatje te groot, verlies voor Noa. 
WhatsApp Image 2024 06 15 at 12.53.24 1
Ook Sarah en Hannah hebben het lastig, zij nemen het op tegen Simon en Mehran. Helaas weten beide meiden niet te winnen en gaat de Paardensprong er deze ronde vandoor met 4 punten. Staunton 2 en Ten Boer nog met 0 punten. 

Ronde 2
Waar in ronde 1 Matthijs en Maurits tegen resp. Hylke en Joris moesten, hebben alle heren een stoeltje doorgeschoven. Helaas biedt dat voor Staunton geen verschil. Ook deze twee partijen weten de heren Maurits en Matthijs te winnen. Netjes! 

Eli Alia heeft deze ronde een Bye, dus Ghilon is nu aan de beurt om een punt binnen te halen voor Staunton. En dat lukt in zijn partij tegen Noa. 
WhatsApp Image 2024 06 15 at 14.20.22Aan Hannah en Sarah de taak om nog één keer een vuist te maken tegen de spelers van de Paardensprong. Alleen Hannah weet sterk weerstand te bieden tegen Simon, waardoor de partij onbeslist blijft: remise. Heel knap met een ratingsverschil van 150 punten. Mehran is weer als laatste klaar, de vorige ronde ook al, en hij weet optimaal gebruik te maken van zijn tijd en wint van Sarah. 

Na een kleine pauze beginnen we de derde ronde om 13.30 uur. Het tempo zit er lekker in! :) 
Succes voor Ten Boer! Hannah moest duidelijk even opwarmen want na een verlies en een remise pakt ze nu een mooi punt tegen Matthijs. Noa weet helaas geen been dwars te zetten tegen Joris die zijn eerste punt weet te winnen. Sarah speelt een van de langste partijen, tegen Maurits. Helaas brengt dat geen geluk voor Ten Boer en gaat Maurits er met het punt vandoor. 
Mehran leidt ook zijn eerste verlies. Ghilon weet zijn tweede partij te winnen en heeft nu 2 uit 2, als we zijn Bye even niet meerekenen. Simon dacht ws na zijn remise tegen Hannah, dat doen we niet nog een keer en wint verrassend van Eli Alia met een punten verschil van bijna 100. Hylke heeft deze ronde een Bye en Joris wint van Noa.
Terug naar de E spelers. 

Ronde 3
Het onderlinge treffen tussen Philidor en Ten Boer 1. Wie zou er dit keer met de volle winst vandoor gaan? Helaas voor Philidor is het antwoord op deze vraag Ten Boer. Maar fijn voor Philidor is dat Henry een halfje weet af te snoepen van deze volle winst. Met 3,5-0,5 gaat Ten Boer er met de punten vandoor. 
WhatsApp Image 2024 06 15 at 14.20.22 1

Bij Haren tegen de Matadoren is het meer in evenwicht: De gebroeders Schuls weten op hun borden de winst te pakken: 2 punten! Gelukkig voor Haren doen Manuel en Rogier goede zaken en nemen zij op hún borden de winst mee naar de kantine. Een nette 2-2 verdeling. 

De partij tussen Drenthe en Groningen, in dit geval Hoogeveen tegen de Paardensprong. Besher wint op bord 1 van Steph. Joas wint voor de Paardensprong op bord 2, terwijl op bord 3 het punt weer naar Hoogeveen gaat. Zou het Christo op bord 4 lukken om er een gelijkspel van te maken? Uiteindelijk lukt dat maar niet op die manier: Christo speelt remise tegen Dieuwke waardoor het eindresultaat hier 1,5-2,5 wordt voor Hoogeveen. 

Ronde 4
Ronde 4 wordt zowel bij de E als bij de C een uitputtingsslag. Noa tegen Hylke en Henry tegen Olav zorgen ervoor dat alle coaches, trainers en andere begeleiders zenuwachtig heen en weer lopen. Wat zou het worden!? Zowel Hylke als Noa hebben nog geen punt (de Bye van Hylke niet meegerekend). 

WhatsApp Image 2024 06 15 at 14.33.31
Bij de andere teams al snel de uitslagen. Ten Boer 2 had vorige ronde een Bye, dat kan goed uitpakken in hun partij tegen Haren. Lieke speelt lang door en wint haar partij tegen Manuel. Ook Sven wint op bord 2 voor Ten  Boer. Rogier op bord 4 heeft een toptoernooi, hij wint zijn partij voor Haren tegen Liva. Ook Tijs op bord 3 wint voor Haren. Resultaat: 2-2. 

Medogenloos is het spel van Ten Boer tegen de Paardensprong. Ondanks herhaaldelijk aangeven van jeugdleider Ronald gaan de stukken als een mitrailleur van het bord. Een duidelijke overwinning van Ten Boer: 4-0. 

Update: Na 75 zetten besluiten Henry en Olav dat het remise is. Door een pat-zet van wit is dit het resultaat van ongetwijfeld de langste partij van de dag. 

Bij de C spelers dus ook een lange partij tussen Noa en Hylke. Uiteindelijk trekt Hylke aan het langste einde. 

Maurits wint van Hannah en ook Sarah weet deze ronde niet te winnen van Matthijs. Voor Staunton doen Eli Alia en Ghilon goede zaken tegen de Paardensprong. Zij winnen tegen Simon en Mehran beide hun partijen. 
Joris heeft deze ronde een Bye. 

Ronde 5
Was Olav in de laatste ronde nog bezig terwijl iedereen al bijna naar huis was, nu is hij als een van de eersten klaar tegen zijn Paardensprong tegenstander Joas. Met winst! Aan de andere kant van de zaal is Noa ook al eerste klaar. Maar helaas voor haar zonder goed nieuws, zij verliest haar partij van Matthijs binnen een aantal minuten. Het mooiste t-shirt van de dag is overigens van Nils, die zo in het gevlei komt van uw verslaggeefster ;).
WhatsApp Image 2024 06 15 at 15.01.33
De Paardensprongers hebben duidelijk hun toernooi niet. Naast Joas verliezen ook Benthe en Steph hun partijen. Alleen op bord 4 weet Christo een punt binnen te slepen. Paardensprong vs. Matadoren: 1-3.

En opnieuw twee lange partijen bij zowel E als C. Bij de E spelen Timme en Thijmen een spannend duel uit. En bij de C spelen Eli Alia en Hannah op de punten. 

Philidor en Ten Boer 2 hebben dan inmiddels ook hun partijen gespeeld. Op bord 1 weet Lieke te winnen van Jeroen, heel netjes! Henry van Philidor wint van Sven en Liva wint op bord 4 voor Ten Boer weer van Can Ata. De laatste partij tussen Milan en Efe eindigt in een remise. Daarom pakt Ten Boer hier de meeste punten mee: 2,5-1,5. 
WhatsApp Image 2024 06 15 at 15.29.04Thijmen en Timme in een lang duel waarbij Thijmen aan het langste einde trekt. Op de achtergrond Sarah die net daarvoor verloor van Ghilon. Met de winst van Thijmen kunnen we voor Ten Boer 1 weer een volle bak punten noteren. Op bord 1 wint Bram van Besher die zijn tot nu toe ongeslagen status daarmee verliest. Ook Joris en Thijs winnen hun partijen. 

Bij de C spelers een grote verrassing! Voor Ten Boer weet Hannah te winnen van Eli Alia. Ghilon wint voor Staunton zijn partij tegen Sarah wel en ook Joris en Hylke doen goede zaken! Zij weten hun partijen te winnen van Simon en Mehran van de Paardensprong. Voor de Paardensprong heeft Maurits een Bye, Matthijs weet zijn partij tegen Noa zoals gezegd vroeg te winnen. 

Ronde 6
Philidor blijkt in ronde 6 toch een behoorlijke kluif te hebben aan de spelers van Haren. Jeroen verliest op bord 1 van Manuel. Rogier, die een erg sterk toernooi speelt, moet een half puntje inleveren tegen Can Ana: remise. Op de borden 3 en 2 pakt Philidor wel de volle punten. Een eindstand van 1,5-2,5 in het nadeel van Haren. 

De meiden van Ten Boer zijn lekker bezig. Als laatste spelen Sarah (C) en Lieke hun partijen. Blijkbaar heeft Lieke haar teamgenoten aangespoord deze ronde toch echt te winnen. Bij meerderheid van winst, zo weet Lieke, ontvangt Ten Boer 2 zeker een ticket voor het NK. Haar peptalk lukt! Alledrie de andere spelers van Ten Boer 2 winnen hun partij tegen de Paardensprongers. En Lieke zelf? Die verliest helaas van Steph. Steph wint voor de Paardensprongers deze ronde het enige punt. Goed gedaan. 

WhatsApp Image 2024 06 15 at 16.02.22
De Matadoren met Daan, Lucas en de broertjes Schulz doen goede zaken dit toernooi. Hun partij tegen Hoogeveen weten ze helemaal naar hun hand te zetten. Met een 3-1 overwinning gaat deze ronde naar hen. Op bord 4 houdt Dieuwke de eer van de Hoogeveense schakers hoog: zij wint haar partij van Lucas. 

Bij de C spelers heeft Noa duidelijk haar dag niet. Maurits wel. In hun onderlinge partij is hij zelfs even bij de andere borden wezen kijken. Ook deze partij weet Noa helaas niet te winnen. 

WhatsApp Image 2024 06 15 at 16.11.37

In deze zesde ronde tot nu toe nog geen verrassingen. Simon en Mehran weten hun partijen te winnen van Hylke en Joris. Matthijs heeft deze ronde zijn Bye. Hannah verliest deze ronde van Ghilon, die samen met Maurits nog geen partij verloren heeft. Deze twee heren treffen elkaar in de laatste, achtste ronde. Eli Alia en Sarah nemen het ervan in hun partij. Het publiek staat geïnteresseerd toe te kijken. WhatsApp Image 2024 06 15 at 16.16.59Ronde 7
Voor de E-team is dit de laatste ronde! Wie van de zeven teams legt beslag op één van de zes NK Tickets? Bovenaan vinden we de teams van Ten Boer 1 en 2 en de Matadoren. ZIj winnen sowieso een ticket, maar in welke volgorde is nog spannend! Helemaal onderaan staat het team van de Paardensprong. Niet op volle sterkte vandaag en dat is te merken. Zij wisten tot nu toe geen enkele partij naar zich toe te trekken. Ten Boer 2 - Hoogeveen is als eerste klaar. Bij Haren-Paardensprong zitten Steph en Benthe nog te spelen tegen hun Harense tegenstanders. WhatsApp_Image_2024-06-15_at_16.35.09.jpg
Bij Ten Boer 1 tegen Philidor spelen de borden 1 en 2 nog tegen elkaar. 

De Paardensprong vs Haren is klaar. Haren wint met mooie cijfers op alle borden, Joas weet op zijn bord een remise te houden tegen Job. Manuel, Tijs en Rogier winnen voor Haren hun partijen. Einduitslag: 0,5-3,5 voor Haren. Daarmee plaatst Haren zich voor een NK-ticket, van harte!

Hoogeveen tegen Ten Boer 2 is mooi in evenwicht. Op alle borden werden mooie partijen gespeeld en de uitslag is daar ook naar: 2-2. Besher wint van Lieke, net zoals Hoogevener Nathan van Milan wint. Voor Ten Boer gaat de bordwinst naar Sven en Liva. Zij wint de meidenpartij tegen Dieuwke. Beide teams ontvangen een NK-ticket, of Ten Boer 2 ook in de strijd is om een beker zien we later. 

WhatsApp Image 2024 06 15 at 16.35.09 2
Uitslagen

De uitslagen in de E categorie zijn bekend! Als laatste is geëindigd het team van De Paardensprong. Zij grijpen net naast een NK ticket. Op de zesde plek is geeindigt het team van SC Hoogeveen. Vijfde zijn geworden de heren van SC Haren. Waarvan twee vanmorgen nog op het voetbalveld stonden. Top dat jullie er waren mannen!. Vierde is het team van Ten Boer 2. Derde is geworden het team uit Leeuwarden, Philidor! Zij gaan naar huis met een beker voor de club én een medaille voor de spelers. Plus één medaille voor teamcaptain Mighiel. Derde zijn geworden de Matadoren uit Groningen. En met kop en schouders bovenaan, met een grote beker en luid applaus én de felicitaties voor Bram die vandaag jarig is. Gefeliciteerd allemaal en we zien jullie graag met je ticket op 28 september voor de halve finale E. 

Toernooi-informatie:

Jeugdteamkampioenschappen C & E (JCC): kwalificatie NK voor zowel NOSBO als FSB
In de C- (2010 en later) en E-categorie (2014 en later) wordt een gecombineerd toernooi gehouden met teams vanuit zowel de NOSBO als de Friese Schaakbond. De hoogst geëindigde E-teams (ongeacht van welke regionale bond) plaatsen zich voor de halve NK-finale voor E-teams. Deelnemers moeten op de speeldag lid zijn van de NOSBO/FSB en de KNSB. Een scholieren- of ratinglidmaatschap van de KNSB volstaat niet.

Een officieel overzicht van alle jeugdleeftijdscategorieën is hier na te lezen.

Let op: nieuwe speellocatie!

Toernooigegevens

Aanmelden Uiterlijk 11.40 uur
Eerste ronde
12.00 uur
Prijsuitreiking  
ca. 17:00 uur
Ronden  7 ronden Zwitsers (*)
Klok 15+5 (*)
Inschrijfgeld € 10 euro per team (pinnen mogelijk)               

 
Reglement Jeugdclubcompetitie NOSBO (JCC) (de regels voor een finalegroep zijn van toepassing)