Update 10 augustus: 
Gisteren is het EU-kampioenschap geëindigd met een geweldige 2e plaats voor Carlijn Hagen (Paardensprong) bij de meisjes tot 14 jaar. Daarnaast was haar score van 4,5 uit 9 goed voor een 6e plaats overall (jongens en meisjes speelden in één groep, maar hadden beiden een eigen klassement). In de laatste ronde mocht ze zelfs aan bord 1 aantreden tegen de latere EU-kampioen bij de jongens. Die was nog een maatje te groot, maar het illustreert wel dat Carlijn zich kon meten met de toppers.


EU kampioenschap Mureck 2023 Carlijn HagenInternationaal succes voor Carlijn Hagen: 2e meisje bij EU-kampioenschap!


Clubgenote Imara Hardeman had in de categorie tot 12 jaar helaas een wat minder toernooi. Weliswaar won ze van de latere nummer 2 bij de meisjes en speelde ze remise tegen de nummer 3, maar overall was ze dit keer niet scherp genoeg om op dit hoge niveau voor het klassement een rol van betekenis te kunnen spelen. Soms moet je even een stapje terug om er vervolgens weer twee vooruit te kunnen zetten, heeft Imara in het verleden ook al ondervonden. Ondanks de wat mindere score had ze een geweldige week in Mureck, samen met Carlijn en Thaara Swaminathan die voor Nederland 3e werd bij de meisjes tot 10 jaar.

Gesloten ijssalon
Ook in Mureck waren trouwens de gevolgen van de overstromingen in Slovenië en Oostenrijk zichtbaar. De uit de oevers getreden rivier de Mur loopt slechts een kilometer van de speelzaal, waardoor er op diverse plekken waterschade was (ook de kelder van het hotel moest leeggepompt worden) en ondergelopen wegen werden afgesloten. Tot grote spijt van de dames resulteerde dat ook in een sluiting van de plaatselijke ijssalon en het zwembad, maar aan het eind van het toernooi kon dit gelukkig weer ruimschoots goedgemaakt worden.


EU kampioenschap Mureck 2023 Nederlandse delegatie met prijzenAfsluiting van een prachtige week, vlnr: Imara Hardeman, Thaara Swaminathan en Carlijn Hagen; liggend: Dimitri Reinderman


Een speciaal woord van dank voor coach GM Dimitri Reinderman voor zijn vakkundige begeleiding, maar ook voor alle gezelligheid. En uiteraard voor de Corry Vreeken Stichting die met haar bijdrage deze uitzending mogelijk maakte. Deze uiterst leerzame week is een geweldige ervaring voor de meiden, ook voor de rest van hun schaakcarrière.

Slotblog Dimitri Reinderman

Tot 14 jaar (Carlijn):
Uitslagen | Stand | Partijen

Tot 12 jaar (Imara):
Uitslagen | Stand | Partijen

Toernooipagina

Update 5 augustus:

Blog Dimitri Reinderman
(coach Nederlandse delegatie)
Interview Carlijn Hagen op RVF NOF


Update 4 augustus: Carlijn en Imara beiden op 2 uit 3

Na drie ronden hebben zowel Carlijn als Imara 2 punten. Carlijn Hagen startte het toernooi uitstekend met twee overwinningen. In ronde 3 mocht ze het opnemen tegen de nummer 2 van de plaatsingslijst. In de opening vergat ze een zet. Hoe de partij verder verliep hebben we nog niet gezien (liveborden zijn er niet en de partij is nog niet ingevoerd op het moment van schrijven), maar Carlijn verloor deze partij helaas.

Imara Hardeman verloor in ronde 1 van haar Oostenrijkse tegenstander. In ronde 2 had Imara een vrije ronde. Een mooie timing, want zo kon ze de verjaardag van haar moeder meevieren met de rest van het gezin die vlak over de grens in Slovenië op vakantie is. In ronde 3 mocht Imara het opnemen tegen het als eerste geplaatste meisje (jongens en meisjes spelen in één groep, maar hebben een eigen klassement). Het werd de langste partij van de dag van alle categorieën. Het was al na zeven uur 's avonds toen Imara een pion voorstond in het eindspel en tegen haar gewoonte in had ze ook een voordeel op de klok (12 minuten tegen minder dan 1 minuut). Het duurde toen dan ook niet lang meer of de buit was binnen; een mooie zege.

Op zaterdag 5 augustus staan er twee lange ronden op het programma (in totaal zijn er negen ronden in acht dagen).


EU kampioenschap Mureck 2023 Imara ronde 3Imara boekt een mooie zege in ronde 3 op de nr. 1 geplaatste bij de meisjes


Het EU-kampioenschap

Op 2 augustus begint in het Oostenrijkse Mureck het EU-kampioenschap jeugdschaak. Vanuit Nederland zijn - met dank aan de Corry Vreeken Stichting voor een belangrijke bijdrage -  drie deelnemers uitgezonden in de leeftijdscategorieën U14, U12 en U10. Bijzonder is dat twee van die drie deelnemers NOSBO-spelers zijn. Sterker nog: Carlijn Hagen en Imara Hardeman zijn clubgenoten bij de Paardensprong.

Carlijn verdiende haar ticket met haar 2e plek op het NK tot 14 jaar in Almelo en Imara met haar 3e plaats bij het NK tot 12. De derde Nederlandse deelneemster is de Delftse Thaara Swaminathan die 2e is geworden bij het NK tot 10 jaar en Nederlands Kampioen werd tot 9 jaar. De Nederlandse delegatie wordt gecompleteerd door grootmeester Dimitri Reinderman die namens de KNSB als coach mee is.

Veel succes en plezier, dames!


Tot 14 jaar (Carlijn):

Uitslagen | Stand | Partijen

Tot 12 jaar (Imara):
Uitslagen | Stand | Partijen

Toernooipagina


Nederlandse delegatie EU kampioenschap Mureck 2023De Nederlandse delegatie in Mureck. Vlnr: Carlijn Hagen, Thaara Swaminathan en Imara Hardeman, achter: coach Dimitri Reinderman