Op zaterdag 21 januari 2023 hield Schaakclub Westergoo zijn traditionele Grand Prix-toernooi onder leiding van Eeltsje Boomsma. Vooraf gaf hij aan een aantal van 50 deelnemers al een heel mooi aantal te vinden, het werden - na nog enkele last minutes op zaterdagochtend - 68 aanmeldingen. Prachtig natuurlijk, en gelukkig was Eeltsje daags voor het toernooi al naar Leeuwarden gegaan om extra schaakmaterialen op te halen.

Dat beloofde dus een spetterend toernooi in Bolsward te worden. Voor het eerst in zijn lange schaakorganisatiecarrière hield Eeltsje zaterdag zelf de GP-uitslagen online bij die op deze pagina en die van de FSB te volgen waren.

Sono Folkers slaat dubbelslag
Sono Folkers (Matadoren/Staunton) won de sterke A-groep met een indrukwekkende 5 uit 5-score en en prolongeerde daarmee zijn titel, want ook de vorige editie (drie jaar geleden alweer) schreef hij op zijn naam. Daarmee kon Sono niet alleen opnieuw een GP-zege aan zijn lange erelijst toevoegen, maar neemt hij ook de leidende positie in het GP-klassement over van Tobias Urban (Paardensprong).

Dat is niet voor het eerst, want Sono won het GP-klassement van de NOSBO al tweemaal eerder (waaronder het laatste seizoen voordat corona de GP tijdelijk stillegde). Dit seizoen is hij erop gebrand om ook het prestigieuze gecombineerde FSB/NOSBO-klassement te winnen.

Overige groepen
Natuurlijk werd er in de andere groepen ook geweldig geschaakt. Voor een verslaglegging hiervan verwijzen we graag naar het verslag van de organiserende Schaakclub Westergoo.

GP-klassement bijgewerkt
Het GP-klassement is bijgewerkt met de uitslagen van de GP Bolsward. Inmiddels zijn er al 225 jeugdspelers die dit seizoen aan minimaal één GP-toernooi van de FSB of NOSBO hebben meegedaan. Zoals gezegd heeft Sono Folkers (Matadoren/Staunton) de leiding overgenomen van Tobias Urban (Paardensprong). Op de derde plaats staat nog steeds Hendrik Heikamp (de Twee Kastelen) die Dylan Roersma (Philidor) en Bram ten Dam (Ten Boer) vlak achter zit weet. Wordt vervolgd komende zaterdag bij de GP Henny Collignon!

UITSLAGEN
VERSLAG
GP-KLASSEMENT

Toernooi-informatie
Deelnemerslijst

GP Henny Collignon (28 januari)

 

Schaakstukken