Op zaterdag 16 maart 2024 was het de beurt aan Emmen om alweer het tiende Grand Prix-toernooi van dit seizoen te verzorgen. De populariteit van de GP-cyclus bleek opnieuw uit het enorme aantal aanmeldingen dat binnenstroomde zodra de inschrijving op een doordeweekse avond rond 22 uur geopend werd. Ondanks het feit dat deze GP voor de meesten niet naast de deur ligt, waren de 74 plekken (een record voor Emmen) de volgende ochtend om 8 uur allemaal al gevuld! Doordat er ruim twintig uitvallers waren, konden de organisatoren Jan en Bastiaan van Os gelukkig toch alsnog iedereen van de reservelijst plaatsen.

Waar het Hendrik Heikamp de afgelopen twee GP's niet lukte om zijn zesde GP-zege van dit seizoen te scoren, was hij in Emmen met 4,5 uit 5 duidelijk de sterkste. Alleen Simon Botter (Philidor) wist hem op remise te houden. Bram Baarspul liet de afgelopen toernooien al zien uitstekend in vorm te zijn en dit trok hij in Emmen door met een mooie tweede plaats in de A-groep. De derde plaats ging knap naar de clubloze Jesse Janssens die we niet vaak op toernooien zien, maar vaste klant is bij het GP Emmen.

Terugblik organisatie
| Verslag organisatie

UITSLAGEN
TOERNOOI-INFORMATIE

GP Emmen 2023


GP Emmen 2024 Podium A groepPodium A-groep: Bram Baarspul (2), Hendrik Heikamp (1) en Jesse Janssens (3). (foto organisatie)


GP-klassement
Het resultaat van dit toernooi telt mee voor het gezamenlijke GP-klassement van de NOSBO/FSB. Hieronder de top 10 na de GP Emmen.


GP klassement na GP Emmen 16 3 2024GP-klassement na GP Emmen


Hendrik Heikamp
(DTK) heeft met zijn zege in Emmen zijn toch al imposante voorsprong in het GP-klassement nog weer verder uitgebouwd, doordat zijn naaste concurrenten net wat minder scoorden. Tobias Urban (Paardensprong) wisselt stuivertje met Olav Schuls (Matadoren); hij staat nu tweede en Olav derde.

Wessel Dijkstra (Assen) ziet zijn winst in groep E ook terug in het klassement, waarin hij van de 10e naar de 7e plek oprukt. Met haar 100%-score in groep D verdient Hannah Urban (Paardensprong) de maximale 20 GP-punten, waarmee ze op de 9e plek terugkeert in de top 10.

Teruglezen: GP-klassement na GP Assen

GP Schaakwoude
Over twee weken staat alweer het volgende GP op het programma. Dan gaat de GP-karavaan terug naar Friesland. Bij de GP Schaakwoude zijn er weliswaar maar liefst 102 plekken, toch raden we aan je zo snel mogelijk in te schrijven om niet achter het net te vissen.

Informatie en inschrijven GP Schaakwoude