Op zaterdag 27 januari vond in Tietjerk het GP-toernooi van schaakclub Philidor uit Leeuwarden plaats: de GP Henny Collignon. Het was een sterk bezet toernooi, blijkens de gemiddelde rating van maar liefst 1534 in de A-groep. Mogelijk heeft de langere speeltijd met increment (20 min. + 5 sec./zet) voor de hoogste groepen hieraan bijgedragen.

Het was dus vooraf al duidelijk dat Hendrik Heikamp flink aan de bak zou moeten om zijn zegereeks van vijf opeenvolgende (!) GP-overwinningen voort te zetten. Hij kwam dichtbij, want met 4 uit 5 eindigde hij gedeeld bovenaan met hoogste ratinghouder Ghilon Etienne (Staunton). Maar omdat Ghilon de onderlinge partij gewonnen had, ging de eerste prijs én de wisselbeker met hem mee naar Groningen.


Ghilon EtienneGhilon Etienne won de sterke A-groep en boekte daarmee in Tietjerk zijn eerste GP-zege (foto JCC-D)


Een tweede plaats dus voor Hendrik Heikamp (De Twee Kastelen). De derde plaats ging naar Eli Alia Jorritsma (Staunton) die alleen van Ghilon en Hendrik verloor.

LATER MEER: De organisatie heeft een verslag aangekondigd, waarin ook de andere groepen aan bod komen. Zodra we die ontvangen, zullen we hem hier plaatsen.

UITSLAGEN
TOERNOOI-INFORMATIE
Verslagen: Friese Schaakbond | Paardensprong | Staunton

Het resultaat van dit toernooi telt mee voor het gezamenlijke GP-klassement van de NOSBO/FSB en voor de KNSB-jeugdrating. De volgende GP is op zondag 18 februari in Assen. Je kunt je nog inschrijven voor de reservelijst. De andere GP-toernooien vind je in de Agenda.