Op zaterdag 28 oktober stond het eerste Grand Prix-toernooi van de Friese Schaakbond van dit seizoen op het programma: de GP Buitenpost. De 70 beschikbare plekken waren binnen 48 uur al vergeven, een record! En dat ondanks de concurrentie van het Hoogeveen Schaaktoernooi - waar dit jaar ook bijzonder veel jeugd meedeed -, én het tradtionele Hutton-toernooi dat dit jaar op dezelfde dag in Utrecht plaatsvond. Door ziekte vielen er de afgelopen dagen nog flink wat spelers af, waardoor spelers van de reservelijst alsnog blij gemaakt konden worden met een plekje.

De indeling werd dit keer verzorgd door Joachim Botter (schaakouder Philidor), die zich hiervoor bekwaamd heeft in de indelingssoftware. Mede hierdoor konden op deze site de uitslagen live gevolgd worden. Dank daarvoor! Ook bij toekomstige Friese GP's hopen we van zijn diensten gebruik te mogen maken.

UITSLAGEN
Toernooi-informatie
Deelnemers
Verslag Friese Schaakbond

 

VERSLAG DERK SCHUTTEL (DTK):

(Foto's: organisatie)

 

Geslaagd GP toernooi in Buitenpost

Op zaterdag 28 oktober werd in Buitenpost het jaarlijkse jeugdschaaktoernooi van DTK gehouden. Al jaren een traditie om op een zaterdag in de herfstvakantie de jeugd uit te dagen om een toernooi te komen spelen. Dit jaar werd de inschrijving, van max. 70 deelnemers, binnen een paar dagen helemaal volgeboekt. Ruim 10 belangstellenden kwamen op de reservelijst en meerdere rondgaande virussen moest hier flink uit geput worden. Alle mutaties werden goed verwerkt en doorgegeven aan de invallers zodat we bij start van het toernooi alle 70 stoelen konden bezetten.

Na een probleemloos verloop van de partijen kon aan het eind van de middag de balans opgemaakt worden. Zonder anderen tekort te doen willen we de aandacht vestigen op de winnaar van de sterkste groep, Hendrik Heikamp, 1 van onze eigen leden. Ook twee van onze eigen leden Sebastiaan Houpst en Jason van Santen behaalden in hun groep een ereplaats, respectievelijk 2e en 3e.

Een eervolle vermelding verdient ook Tobias Urban die al zijn partijen wist te winnen.

Alle uitslagen zijn hier na te lezen: UITSLAGEN

Na deze geslaagde editie zetten we de traditie ongetwijfeld volgend jaar door.


GP1Groep A


GP2 Groep D


GP3Groep E


GP4Groep F


GP5 copyGroep G


GP7 copyGroep H


GP8 copyGroep I