De 'Haasjes' waren gistermiddag de winnaars van het NOSBO teamkampioenschap E. Een combinatieteam van Haren (Ha) en Assen (as) wist de teams van De Paardensprong en Ten Boer achter zich te houden. En ze deden dat heel overtuigend, want er ging slechts 1 bordpunt verloren. Het team van Ten Boer viel te prijzen, want met 5 relatief onervaren spelers werd er toch deelgenomen aan dit kampioenschap. Dat er geen (bord)punten werden gehaald, was bijzaak. Ervaring opdoen was belangrijker.
Om het kampioenschap bleef het tot de laatste ronde spannend, omdat Haren & Assen in de eerste onderlinge partij meer moeite had met De Paardensprong, dan verwacht. Zo werd er aan de eerste 2 borden pas gewonnen na vlag val, hoewel de eerlijkheid teamleider Ronald van Nimwegen (Paardensprong) wel gebood dat zijn spelers op dat moment verloren stonden. En aan bord 3 boekte Menko Damwichers zelfs een overwinning op Lyne Bruggink. Het rechtzetten daarvan in de laatste wedstrijd door Lyne, zorgde ervoor dat de laatste spanning verdween uit het kampioenschap. Uiteindelijk werd het in deze wedstrijd dan ook nog 4-0.
Een combinatieteam mag ook naar het Nederlands kampioenschap, iets wat Haren en Assen ook van plan lijken. Met kopman Loek van der Hagen, één van de sterkste Nederlandse spelers in deze leeftijdscategorie, is er veel mogelijk. Misschien dat Machteld van Foreest, immers ook lid van Haren en horend tot de leeftijdsgroep, nog overgehaald kan worden deel te nemen.
Het winnende team van gisteren bestond uit Loek van der Hagen en Einar Sagel van Haren en Jaël Wierenga en Lyne Bruggink van Assen.

De Paardensprong (met foto's)