Op 23 maart was het dan eindelijk zover, de langverwachte massakamp op Schiermonnikoog. Een kleine 40 schakers troffen elkaar in de fraaie historische Teensmazaal van Hotel van der Werff. Er waren zeven teams: GC1 en 2, Lewenborg, LOS, Schiermonnikoog, Sissa en Staunton.

Dankzij de ranking volgens W-We (”wee-min-wee-ee”, oftewel hoe goed heb je gespeeld in vergelijking met de eigen rating) maakte elk team evenveel kans op de wisselbeker. Die W-We zorgde er ook voor dat de wedstrijd tot het laatst spannend bleef. Uiteindelijk werd de massakamp gewonnen door Staunton, hoewel ze na de 1e ronde nog stijf onderaan stonden. Naast de wisselbeker ontving Staunton ook het Schier-schaakspel met karakteristieke witte en rode stukken, naar de twee vuurtorens op het eiland.

Verder scheen de zon af en toe, waren de consumpties vriendelijk geprijsd en was het gewoon een heel gezellige dag.

lees meer: https://www.groningercombinatie.nl/massakamp-op-schier-geslaagd-staunton-winnaar/


---

Zaterdag 23 maart worden alle schakers van de stad/gemeente Groninger schaakclubs door de Groninger Combinatie uitgenodigd om mee te doen aan de massakamp op Schiermonnikoog. Gezellig een dag doorbrengen op het 'Groningse' eiland en dan ook nog een partij schaken. Ook is er nog een nevenprogramma onder leiding van Bauke Koole voor hen die ook nog andere interesses hebben, zoals de natuur op dit Noordelijkste stukje Nederland.

Officieel voor leden van de verenigingen Bres/Sleutelschaak, Groninger Combinatie, Haren, Lewenborg, LOS, SISSA, Spassky's, Staunton en Ten Boer, maar misschien zijn er wel plaatsen vrij voor 'exoten' van andere verenigingen? Neem hiervoor contact op met de organisatie.

Voor meer informatie, klik hier