Op de voorjaars-ALV van de NOSBO ging het vooral over het plan van de KNSB om een landelijke vierde klasse te introduceren op zaterdag. Enkelen vrezen een verdere uitholling van de NOSBO competitie, als er meer spelers op zaterdag zullen gaan spelen, en dan geen belangstelling meer hebben voor het doordeweeks spelen. Het toelaten van KNSB spelers tot de NOSBO competitie zou de laatste misschien ook wel een opleving kunnen bezorgen zo hopen anderen.
Betreffende het spelen op zaterdag, gaven de meeste clubs aan zelf waarschijnlijk geen gebruik te gaan maken van die mogelijkheid, maar het anderen ook niet te willen ontzeggen. Het NOSBO bestuur gaat dus op de KNSB bondsraad positief stemmen.
Traditioneel op de voorjaars-ALV ook de financiƫn. Penningmeester Evert Hondema had de jaarcijfers weer goed voor elkaar, dus ook ditmaal leek het bijna een hamerstuk. Dat viel helaas tegen bij de begroting 2017. Enkele optellingen en aftrekkingen leidden tot merkwaardige uitkomsten. Dat wordt opgeschoond en in september opnieuw voorgelegd.
Het bestuur en de vergadering zijn blij met het aantreden van Gerjan Hoijtingh als nieuw bestuurslid competitiezaken. Hij kan aan de slag met enkele aangepaste reglementen, waarvan de meest in het oog springende was, die waarin een zonder geldige reden niet opgekomen team 2 winstpunten in mindering gaat krijgen. Was per ongeluk weggevallen bij de grote herziening van 2 jaar geleden.
Ook kwam er nog een vraag of het bestuur wilde kijken naar een andere opzet van de loting voor de NOSBO beker. Dat gaan we doen en het resultaat daarvan wordt ook voorgelegd in september.