21 10 scepuSchaakClub En Passant Usquert en SchaakClub Haren hebben besloten om in samenwerkingsverband de onderstaande toernooien te organiseren:

  • Op zondag 15 november organiseert SchaakClub En Passant Usquert al weer de derde editie van het NorthSeaChess toernooi in sporthal de Mencke in Uithuizen.
  • Op zondag  22 november organiseert SchaakClub Haren het Jubileumtoernooi in het Postillion Hotel in Haren.

Programma:

Het programma van beide toernooien is identiek. Zowel het NorthSeaChess- als het Jubileumtoernooi zijn open schaaktoernooien met een Zwitserse indeling in twee verschillende groepen. Er wordt over beide toernooien een totaal klassement opgemaakt en daar zijn ook weer prijzen aan verbonden. Het is dan ook mogelijk om tegelijkertijd in te schrijven voor beide toernooien. Dit kan worden aangegeven op het inschrijfformulier. Het is uiteraard ook mogelijk om aan een van beide toernooien deel te nemen. Voor verdere informatie en natuurlijk ook de mogelijkheid tot inschrijven wil ik u uiteraard graag verwijzen naar de toernooiwebsite.

Indeling:

Groep A: Jeugd categorie A, B en C (12 jaar en ouder)  

Groep B: Jeugd categorie D en jonger (tm 11 jaar)

Inschrijven in hogere leeftijdsgroep is toegestaan. Als het maximale aantal deelnemers is bereikt, dan wordt de inschrijving voor deze groep gesloten. De indeling in de eerste ronde wordt gedaan op basis van de meest recente NJR rating. Als deze niet beschikbaar is, dan wordt de KNSB rating aangehouden.

De inschrijvingen verschijnen niet onmiddellijk in de deelnemerslijst. De inschrijvingen moeten eerst nog handmatig door de organisatie worden verwerkt en dan zijn ze pas terug te vinden in de deelnemerslijst.

Organisatie:

Dit toernooi wordt georganiseerd door Schaakclub En Passant Usquert  in samenwerking met Schaakclub Haren.