Halve finale Basisschoolkampioenschappen (provincie Groningen)

Categorie
4 - Schoolschaak
Datum
zaterdag 25 March 2023 10:15 - 17:00
Locatie
Denksportcentrum Jannes van der Wal, Oliemuldersweg 43, 9713 VA Groningen
Telefoon
06-179 179 81 (Martijn Hardeman)
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

In deze halve finale spelen de ca. 16 schoolschaakteams uit de provincie Groningen die zich in de voorronden geplaatst hebben. Er worden 9 ronden Zwitsers gespeeld. De beste zes teams gaan door naar de NOSBO-finale van 15 april, waar gespeeld wordt om het kampioenschap van Groningen en Drenthe én drie plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

UITSLAGEN 
VERSLAG

Toernooigegevens

Datum

Zaterdag 25 maart 2023

Speelzaal

Denksportcentrum Jannes van der Wal, Oliemuldersweg 43, 9713 VA Groningen

Zaal open

10:15 uur

Registratie aan de zaal   

Tussen 10:15 en 10:30 uur

Inschrijfgeld

€ 10 per team -> contant en gepast aan de zaal te voldoen

Start toernooi

Ca. 10:30 uur

Einde toernooi

17:00 uur

Ronden

9, Zwitsers ingedeeld

Speeltempo

15 minuten per persoon


Deelnemende teams

BSK 2023 deelnemers halve finale Groningen def2

N.B. Spelers en bordvolgorde kunnen nog wijzigen.


Overige informatie

  • Het is wenselijk dat er voor ieder team ten minste één volwassene aanwezig is als begeleiding; meer mag.
  • De kinderen kunnen zelf eten en drinken meenemen of ter plekke wat kopen.
  • In de buurt van het Denksportcentrum is het betaald parkeren (uitgezonderd de eigen parkeerplaatsen van grotere winkels).
  • Er worden foto's van dit evenement gemaakt voor verslaglegging op www.nosbo.nl. Mocht u teamleden hebben die niet op de foto willen/mogen, geef dit graag op de toernooidag even aan bij de organisatie. Mocht iemand per ongeluk toch op de foto komen die dat niet wilde, meld het graag z.s.m., zodat we de foto kunnen verwijderen.
  • Er wordt iedere wedstrijd aan vier borden gespeeld. Indien een team met minder dan vier spelers opkomt, moet dat team vanaf het 4e bord beginnend, plaatsen onbezet laten (dus bij 3 spelers bord 4 vrij en bij 2 spelers de borden 3 en 4). Een team dat met minder dan twee spelers aanwezig is, wordt beschouwd als niet te zijn opgekomen en verliest de wedstrijd reglementair met 0-4. Indien een team een vrije ronde heeft vanwege een oneven aantal deelnemende teams, telt dit mee als een gelijkspel (2-2).
  • Bij iedere wedstrijd moet dezelfde bordvolgorde worden aangehouden. Dit geldt ook voor de totale volgorde wanneer er twee of meer teams meedoen van dezelfde school. De volgorde van de eerste wedstrijd is bindend. Eventuele reserves mogen alleen aan het laatste bord plaats nemen. Dit geldt ook voor spelers uit een eventueel 2e team, die invallen in het eerste team. De eenvoudige stelregel is: iedere speler mag te allen tijden uitkomen aan een hoger bord (of in een hoger team), maar nooit andersom.
  • De indelingen en uitslagen kunnen zaterdag live online gevolgd worden: INDELINGEN / UITSLAGEN
  • 's Middags is er als nevenprogramma een aanschuifsimultaan, waarbij de kinderen die klaar zijn met hun partij of een ronde vrij hebben, het kunnen opnemen tegen een oudere sterke jeugdspeler ('spelen tegen de beer').
  • In deze halve finale wordt gespeeld om een plaats in de finale die op 15 april plaatsvindt. De beste zes teams gaan door. Daarnaast plaatsen zich vier teams uit de halve finale van de provincie Drenthe zich voor de finale.

 
 

Alle datums

  • zaterdag 25 March 2023 10:15 - 17:00