Schaakfeest Beijum

Categorie
2 - Jeugd
Datum
woensdag 25 September 2019 16:30 - 20:30
Locatie
Winkelplein Oost in en rond het Heerdenhoes in Beijum 
Wijkvernieuwing brengt mensen bij elkaar

Idee bewoner leidt tot eerste schaakfeest Beijum

Op woensdag 25 september is er vanaf 16:30 – 20:30 uur een schaakfeest op winkelplein Oost in en rond het Heerdenhoes in Beijum. Wijkbewoner Jozias Hillenkamp bedacht het feest en presenteerde zijn plan tijdens de wijkvernieuwingsmarkt, afgelopen 14 juni. Een werkgroep pakte het op en heeft er een evenement van gemaakt voor jong en oud.

U bent van harte uitgenodigd om langs te komen.

Tijdens het schaakfeest kunnen mensen levend schaken of een potje schaak spelen op aangepaste, makkelijke borden. Gevorderde schaakspelers kunnen simultaan spelen tegen Nederlands jeugdkampioen schaken en Beijumer Jonas Hilwerda. Simultaan 4x4 chess is van 18.45-19.30 uur, kloksimultaan schaken is van 19.35 – 20.20 uur. Voor wie de 25ste niet kan, is er dag en nacht de mogelijkheid om een potje te schaken op de nieuwe schaaktafel buiten op plein Oost.

Wethouder Stadsontwikkeling, Roeland van der Schaaf: ‘Dit is een prachtig initiatief en ik verwacht dat er veel mensen komen, jong en oud. Door dit soort leuke activiteiten zorgen de bewoners er voor dat Beijum Bruist! Sinds de start van de wijkvernieuwing zijn al veel Beijumers en instellingen actief. Wijkvernieuwing heet hier Beijum Bruist! en het blijkt een motor om bewoners, instellingen, corporaties, scholen en gemeente dichter bij elkaar te brengen. Zo werken ze samen aan het verbeteren van de leefbaarheid. Ik hoop dat Jonas Hilwerda hard aan de bak moet.’

Zie ook de Flyer
 
 

Alle datums

  • woensdag 25 September 2019 16:30 - 20:30